Translate

dinsdag 31 mei 2011

Grenzend verleggen in Aardenburg

Het was weer een geweldig idee van mijzelf om een weekendje te gaan experimenteren met verf en dergelijke dingen meer. Via Dineke Ugen hoorde ik van een grens verleggend experiment wat verzorgd werd door de Freetex groep. http://www.freetex-artquilts.nl/
Dus donderdagavond in de auto met caravan door een enorme windvlagen naar Zeeuws-Vlaanderen. Op een leuke camping de Oliepot  http://www.oliepot.nl/ de heleboel geparkeerd en het geluid van die wind wiegde ons in slaap. Heerlijk.
Zaterdag naar het dorpscentrum waar Wil Fritsma, Hedy Verstoep en Dineke de hele groep verwelkomde met koffie en koek. De groep kwam uit het hele land en ik kende! er niemand van. Leuk dus.
Het stofverven had ik al eens eerder gedaan bij Ans Kasteins en de workshop was dan ook op haar methode gericht.

Lekker kwasten en frommelen en uiteindelijk ruim 18 zakken met geverfde lappen die pas na 7 dagen !!!!!!! (ik weet niet of mij dat lukt) uitgespoeld mogen worden.

Behalve regenboog verven ook met Jet Black gespeeld dus nieuwsgierig JA

 


Zondag hebben we paper lamination gedaan, ik had al eerder een stuk via internet gezien van twee engelse art quilters maar door mijn niet technische engels kwam ik daar niet uit. Nu wel. Wat leuk is dat je kunt er alle kanten mee uit. De uitwerkingen komen nog, ik wil ze eerst verder bewerken met van alles en nog wat.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel erg lang om te wachten Mia! Maar wie weet hoe mooi het resultaat dan is? Je maakt ons wel nieuwsgierig!
Groeten Hannie

Christina Fokkema zei

Je hebt er nogal wat voor over gehad om deze cursus te volgen, dan zal het toch ook wel lukken om een week te wachten? Het resultaat van de lappen is dan echt veel mooier dus het wachten zal zeker beloond worden.

Nienke zei

Spannend! Fijn dat het zo leuk was.