Translate

maandag 2 mei 2011

Culinair


Ekje dag eet ik er wel een stuk of drie, van die lekkere bommen. En wat doe je met zo'n lege pot? Nou daar gaat ongeveer een lap in van 50 x 100 cm. Is wel proppen maar dat lukt best wel.
Nu heb ik er twee lappen in zitten die ik in plooien heb gestikt, een beetje shibori manier.
Ben benieuwd wat er morgen uit komt. Voorlopig staan ze lekker te broeien.
En dan deze, is ook zo leuk. Joh met bloem kan je een leuk spinneweb patroon verven, een beetje krakkelee. Ik had nog een over de datum pak staan van Oliebollenmix, ik eet die dingen toch niet. Dus die aangemaakt en op de lap die eerder was verroest een beetje met die blub gespeeld.

Magenta aangemaakt en met een kwast erover uit gesmeerd.


Ik had vandaag niet zoveel geduld dus na een kleine 4 uur maar aan het spoelen, en spoelen en nog eens spoelen want die oliebollenmix liet zich mooi niet verwijderen. Het resultaat is aardig maar niet die rode spikkels, dat is deeg met een kleurtje en dat krijg ik er zelfs in de wasmachine niet vanaf.

Moet nu maar eens denken over een ontwerp waar rode olibollen in verwerkt kunnen worden.
3 opmerkingen:

Hannie zei

Een leuke manier om te verven! Zelf doe ik er 3 lapjes van 50x50 in eerst één, na een kwartier sodazoutopl. erbij en nog een lapje weer een kwartier later dit herhalen Zo krijg je een mooie kleurgradatie!

Je krakkelee lap vind ik best mooi gelukt. Alle lappen zijn eigenlijk bruikbaar! Rode verfpoeder geeft bijna altijd die spikkels. Ga het ook eens proberen. Dus geen oliebollen mix meer?

Christina Fokkema zei

Ik vind het lachen dat de titel iets suggereert wat helemaal niet klopt. Jij hebt in ieder geval weer mooie lappen in je voorraad.

Corinne zei

Je bent je humor nog niet verloren, ik moet heel vaak lachen als ik je teksten lees, geweldig!!!
Je lap is mooi geworden, mooie basis óók voor een zon, je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt!!!