Pagina's

Translate

vrijdag 27 februari 2009

Tulipa Mia dagboekcollage




Van de dagboekgroep Afier, heb ik van verschillende leden fibercards gekregen waar ik een collage van wilde maken. Dit is dus mijn Tulipa Mia.

maandag 23 februari 2009

sleutelhanger


Afgelopen dagen weer eens lekker zitten sleutelen met een paper piecing patroon wat ik in Rijswijk van Maaike Bakker had gekregen. Nu nog eentje maken en dan is de kast weer in evenwicht.
last days I did some paper piecing, this keyhanger was made of a patern that was given too me from Maaike Bakker at the show in Rijswijk. Now I have too make another one so that the other key has also one.

vrijdag 20 februari 2009

Movie Stars

Vanmorgen weer naar de bee van de Movie Stars. Altijd goed voor een kletspraatje en een lekkere bak koffie.
Menno en Jasper waren bij ons aan het logeren en die zagen een ochtendje kleedjesouwemevrouwen wel zitten. (heb ik niet bedacht maar een fantastisch woord voor scrabble). Met veel bombarie kwamen we dan ook binnen.
Mieke had wel een karweitje voor de jongens, nl maken jullie eens een mooi ontwerp voor mij. Na wat tekst en uitleg en een beetje gerommel was Menno verdwenen, want er word ook huisvrouwengym gegeven en dat ziet hij wel zitten al die huppelende en bewegende onderdelen (hij zag iemand met dansende billen!) Jasper was wat meer geprikkeld door al die vierkantjes en was op zijn manier heel serieus bezig.



Hilly had haar cadeautjes bij zich, ze heeft voor haar afscheid van haar werk voor de collega's boekjes bekleed. Het zijn blanco boekjes en voor een ieder heeft ze een persoonlijke buitenkant gemaakt.
Het zijn zulke leuke dingen geworden dat ik ze in ieder geval op mijn nog te doen lijst heb gezet. Ik denk dat het een leuk karweitje is voor in de caravan van de zomer.



De groep was vandaag niet zo groot, Esther schiet enorm op met haar glas in lood maar dan in omgekeerde volgorde, dat wil zeggen ze naait de gekleurde delen op een zwarte lap, en dat ziet er spannend uit.

Today we where on our bee from the Movie Stars, my grandsons Menno and Jasper was going with me and they like the carpetoldladys. Jasper was helping too make a design for Mieke and he was very serious with it.
Hilly has maked book covers for her co-workers, she will stop working and will give them each a personal design notebook.
Esther was showing het Glas in Led design this is a bautifull design with bright colours.








dinsdag 17 februari 2009

fibercards


Afgelopen weken weer een paar fibercards gemaakt, de bloemen zijn van kunstbloemen die ik uit elkaar geplukt heb en de anderen zijn van restjes zijde.

Last weeks I have made a couple of Fibercards, the flowers are made of fabricflowers, the others are made of silk.

maandag 16 februari 2009

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk


Zondag ben ik naar Rijswijk geweest samen met Jan. Zolang ik aan het quilten ben is dit een van de jaarlijkse uitstapjes. Hele mooie quilts gezien van de North Sea Quilters. Het bijzondere van deze quilts waren de longarmquiltdesigns die zij gebruiken. Ik vind het patroon wat er gebruikt wordt niet allemaal even mooi, soms vind ik ze erg vlak worden. Ik hou zelf van een beetje wollig idee van een quilt. Uitspringer in deze expositie vond ik de quilt met sterren, zoals Moeder Theresia, Twiggie en anderen. De negatieve en positieve uitwerkingen werden door middel van raw edge geappliceerd. Deze werd dmv freehand gequilt. Kreeg een leuke uitleg van een Engelse Mevr.
De tentoonstelling van Stiqs vond ik bijzonder, omdat daar de verandering van traditioneel naar modern art zo goed zichtbaar was. Omdat ik zelf ook QS heb gedaan net zoals de leden van Stiqs interesseerde me het natuurlijk nog meer.
Verder hele mooie roestquilts.
Yesterday I went too Rijswijk for the patchwork and Quiltdays. It was very nice too see all the work of the group Stiqs and the North Sea Quilters.

zaterdag 14 februari 2009

Roesten in de keuken - Rust in the Kitchen

Normaal gesproken is dit een kwarweitje voor in de tuin. Dan gewoon in een emmer of plastic zak. Lekker in het zonnetje en dan gaat de rest van zelf. Soms doe ik de binnenkant van een verroeste kruiwagen. Gewoon water en azijn in de kruiwagen en dan die lap erbij.

Maar het is koud buiten en daar hou ik niet van, bovendien past de kruiwagen niet in mijn poppenhuisje. Dus dan maar iets anders bedenken. Ik had al eens een poging gewaagd met pannensponsjes maar dat werd niet veel. Dus deze reis in de gele pot drie uit elkaar getrokken sponjes in water laten staan. En ja hoor dat ging roesten. Dus de sponsen in de lap gedraaid en alles in hetzelfde water onder gezet.

Tara Tatara het is net goochelen je kijkt ernaar en het verandert in iets leuks.
Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, voorlopig hangt de lap te drogen over de cv.
*
I like too rust in the summer, nice warm and than I will put everything in a gardencar. I do not no how this is in Enlish, you now where all the leaves and grass will put in.
But it is winter and cold so I rust in the kitchen, a big bowl, peace of fabric, spons that will rust and a couple of days later it is finished.
I do not now what I will make of it. The fabric is now hanging on the central heating too dry.

vrijdag 13 februari 2009

Vrijdag de dertiende friday the 13




Aan de overkant van ons poppenhuisje begint het bos, elke dag ga ik hier wandelen met Famke. Gisteren was er een heerlijk zonnetje dus een extra lange wandeling. Ik heb altijd mijn fototoestel bij me en zo liepen we over het bruggetje en ik zag die zon schitteren op een dun laagje ijs.

Famke zakte er natuurlijk weer door heen, ze vind ijs en sneeuw heerlijk om in te rennen en is dan ook niet tegen te houden.
Vandaag vrijdag de dertiende worden het wat kortere wandelingen, het is nat en koud en de zon zie ik niet. Vandaag ga ik dus maar mijn dag vullen met noodzakelijk hh werk en quilten.
*
Today it is friday the 13e, yesterday it was a lovely day, cold but with a lot of sunshine, the weather is changing every day, the pictures that I have made are showing a warm field and the little river is covered with a tiny layer of ice, today friday the 13e it is wet, cold and the sun is not shining too day, so this day wil be a quilting day.

donderdag 12 februari 2009

Darwin dagboek


Terwijl ik bezig was met een testje voor discharg was ik aan het luisteren naar de radio waar de hele morgen Darwin reportages te horen zijn. En omdat het vandaag 200 jaar geleden is dat hij is geboren deze felicitatie voor hem. Niet dat hij die zal ontvangen want de vis gaat in mijn dagboekquiltboek.
*
Today it is 200 years ago that Darwin was born. So while I was making a test with discharge pasta I have created this Fish. So this one is for him, not that he can receaved it, because I will put it in my journalbook too the others.

zondag 8 februari 2009

cirkelen

Cirkelen
Als ik de radio of tv aanzet wordt ik geconfronteerd met ellende. Economische ellende die of sterk aangezet wordt of afgezwakt. Het is maar net welke politicus er aan het woord/werk is.
*
In mijn tuin wordt ook wat afgecirkeld, tulpen komen weer boven de grond, muggen dansen voor mijn raam en het onkruid steekt zijn kop weer op ondanks vorst en nattigheid.
Circels
Everytime when I listen too the radio or watch te news, there are politiciuns who tells us different storys, I dont no wich one I have too believe.
But in my garden there are also circels, tulpis will grow again, insects are circel again and the weed is still growing while it is cold and wet.

zaterdag 7 februari 2009

Movie Stars

Het was weer leuk en gezellig, niet iedereen was er. Jammer genoeg zijn er een paar filmsterretjes die een beetje aan het kwakkelen zijn met hun gezondheid en er zit er eentje ergens in een auto met caravanaanhanger richting de "zon" in zuid europa om de winterkou te ontvluchten. Jalours op die laatste nou wel een beetje, ik kan niet goed tegen de kou en mijn lijf ook niet. Maar goed de tulpen komen boven de grond uit steken en dat doet weer goed. Tekstkleur
Dit is de groepsquilt voor de miniatuurtentoonstelling van Het Gilde. De stofjes zijn bedrukt met fruit, hoe kan het anders want het thema is fruitig rivierenland. En ja de cirkels staan natuurlijk voor het rivierengebied.
De tentoonstelling is van 19 tot en met 22 maart in Tiel.
*
Jelly Rol
*
Dit is een quilt die Mieke aan het maken is van een jelly rol. Dus blokjes neerleggen en kijken met zijn allen welke combinatie het leukst is. Door de natuur kleuren van deze rol krijg je een landelijk gevoel. Hoe deze quilt er uiteindelijk uit gaat zien, dat is even afwachten.
*
Hilly, Tineke, ik en Ada van links naar rechts.
*
Ach en dan nog een discussie over de samenstelling van een hartenlogcabinquilt. Tineke uit Haarlem was vandaag mee gekomen met Mieke. En is bezig met een log cabin en wil daar de harten in uitlaten komen. Aanvankelijk dacht zij zelf dat er lichte harten kon worden gemaakt maar de donkere spreken veel meer.
*
Little Quilts of Love.
Blij ben ik met de donatie van little quiltjes die gemaakt zijn door Ada, Annie en Mieke. Mijn voorraad doos laat gelukkig geen bodem meer zien en de afgelopen week heb ik er zelf ook nog een 5 tal gemaakt in de verschillende maten.
*
Uitnodiging.
Wie zich aangesproken voelt om ook eens een little quilt of love te maken voor het Flevoziekenhuis in Almere neem dan contact met mij op via de e-mail zodat ik een en ander kan uitleggen over de little quilts of love.
*
So this is a long story about the Quilting Bee the Movie Stars in Almere, Holland. Some of our members are ill and one is moving for the winterholliday too Spain or Portugalm direction the sun. The second part is the groupsquilt for the Miniature exhibition that will hold on 19 - 22 of march this year in the place Tiel, center of the fruit growing. Also we have discussed the place of the blocks that is made of a yelly rol and the last picture is the surch too hearts with the log cabin blocks.

zondag 1 februari 2009

Gouden Handen voor de Uitdaging

Voor de groep de Uitdaging was een deadline van 1 februari gesteld. Natuurlijk was ik weer eens erg druk met van alles en nog wat maar ik heb het gehaald.

Als oppas oom(a) eet ik vaak met de jongetjes tussen de middag, aan tafel worden er allerlei zaken besproken vooral over wat er die ochtend op school gedaan is. Jasper (4) vertelde dat ze het over hun lijf hadden gehad, waarvoor zijn voeten (schoppen, voetballen oh ja en lopen) oren (ja oom soms vergeten we te luisteren) en wat doe je met je handen.
Wat doe je dan met je handen? vroeg ik aan Jasper en Menno (6). Toen kwam er een waslijst met dingen die je allemaal met je handen doet.

Zoals:
pleisters plakken, truien wassen, broek die stuk is maken, bammetjes maken, limonade maken, wentelteefjes bakken, snoepjes eten, wassen, tranen wegvegen, schoenveters vastmaken, voorleesboek vasthouden, hand vasthouden, rits dicht maken, thee drinken, hondenriem vasthouden, eten koken, knuffelen en nog veel meer.

Toen was mijn ontwerp voor de Uitdaging geboren, handen en niets anders.
mia




For the challenge group de Uitdaging, I have made Golden Hands. The theme was gold and I found it difficult too design something. But I was rescude by my grandsons Jasper (4) en Menno (6). On school was spooken what can you do with your body. Feets are good for kicking, playing soccer and oh yes we can walk, ears well that was simple they both where saying, sorry we forgot too listing, and there came the hands. What following was, all kinds of things that you can doo with your hands, like eating, playing, was, closing the zipper of there coats, holding the doglease, and so on.

My design was born, with many thanks to my lovely boys.

mia