Translate

maandag 16 februari 2009

Patchwork & Quiltdagen Rijswijk


Zondag ben ik naar Rijswijk geweest samen met Jan. Zolang ik aan het quilten ben is dit een van de jaarlijkse uitstapjes. Hele mooie quilts gezien van de North Sea Quilters. Het bijzondere van deze quilts waren de longarmquiltdesigns die zij gebruiken. Ik vind het patroon wat er gebruikt wordt niet allemaal even mooi, soms vind ik ze erg vlak worden. Ik hou zelf van een beetje wollig idee van een quilt. Uitspringer in deze expositie vond ik de quilt met sterren, zoals Moeder Theresia, Twiggie en anderen. De negatieve en positieve uitwerkingen werden door middel van raw edge geappliceerd. Deze werd dmv freehand gequilt. Kreeg een leuke uitleg van een Engelse Mevr.
De tentoonstelling van Stiqs vond ik bijzonder, omdat daar de verandering van traditioneel naar modern art zo goed zichtbaar was. Omdat ik zelf ook QS heb gedaan net zoals de leden van Stiqs interesseerde me het natuurlijk nog meer.
Verder hele mooie roestquilts.
Yesterday I went too Rijswijk for the patchwork and Quiltdays. It was very nice too see all the work of the group Stiqs and the North Sea Quilters.

1 opmerking:

hannie zei

Ik was er ook Zondag! Jammer dat we elkaar niet hebben ontmoet. Hoe vond je de "Verenquilts" Ik vond er hele mooie bij.Ook nog even gekeken bij de demo van Annette Jeukens,met creditkaart en verf op stof. En ook haar manier van monoprinten met 2 glasplaten met verf tegen elkaar. Even draaien ,en op stof drukken.Gaf een heel bijzonder effect!