Pagina's

Translate

donderdag 27 februari 2014

Beeld en Geluid

Wat zullen we doen, weet je wat we gaan naar het museum beeld en geluid. Het gebouw lijkt op een leuke interresante pas geverfde lap die je pas bij het uitspoelen tegen komt.
 
Binnen is het een enorm gebouw met vriendelijke menselijke wegwijzers, je krijgt ringen om de beeldschermen te activeren en dan komt je in je eigen jeugd terecht, geweldig fam.knots en Ren je rot en Hamelen en leuke attributen zoals de kleding van Willem Ruis en Dorus zijn eigen mottenjas.
 
Voor ons grote mensen allemaal heel herkenbaar, de verbazing van de jongens dat wij het vroeger met Dappere Dodo en tante Hannie moesten doen vonden zij wel errug ouderwets.
 

Er was een grote tentoonstelling met filmbeelden van heel lang geleden tot en met nu over het koninklijk huis, leuke beelden uit de geschiedenis lekker houterig zwart/wit. Nog leuker waren de hoedjes van Bea die als enorme lampen hingen.




Gelukkig werd ik gered door mijn eigen computernerd die me wel vertelde hoe ik alles moest doen op de schermen.
 
 
 En ja, Eucalyptha was er ook, als kind luisterde ik naar de hoorspel verhalen van Paulus de Boskabouter op de radio, spannend was dat vooral Euc met haar rare stem.
  
 
Voor de nu jonge kinderen was er het Klokhuis en ze konden voor DJ spelen en geïnterviewd worden door iemand van Zapp, door de drukte was het jammer dat ze niet alles konden doen zoals het journaal presenteren of verslaggever worden. Misschien als het buiten heel warm is gaan we er nog eens naar toe om dan die delen te zien.
 

dinsdag 25 februari 2014

Stromen -> thema van De-Uitdaging

 
Het thema was deze keer beweging, het zoeken naar een ontwerp is deze keer lastiger omdat wij met gewijzigde maten zijn gaan werken, wel de 200 cm omtrek maar in verschillende uitvoeringen.
Deze keer had Trees thema en maat bedacht. En dat wordt zoeken en peinzen en verzinnen en tekeningen weggooien omdat, nou ja omdat het niks werd.
 
 
Totdat, ik bij de vaatchirurg terecht kwam. Ja mevrouw we gaan wat aan uw spataderen doen. Heel fijn dacht ik, ja als die jongen zo graag wil vissen in mijn been en dat levert voor mij iets op, waarom niet!
 
En dan sta je op een trapje want anders zien ze niet waar die spatjes zitten en dan komt er een hele dikke viltstift te voorschijn en dan gaan ze die ader volgen en bij elk verstopt kruispunt werd een kruis op mijn been gezet.
Maar ik moet zeggen het leverde me nog meer op. Er waren twee artsen nodig om de tien gaten te openen en te sluiten.
En terwijl ik lekker op mijn zij lag te wachten op wat komen kwam, zei die ene lieverd; zo daar zit een mooie beweging in, die stroom gaan we maar weer repareren.
 
Het resultaat is dus nu mijn stromen, de ondergrond heb ik met batiks in de zelfde kleurrange en met rode organza het hele verhaal doorgestikt in blokken. Daarna heb ik koord gemaakt van lila katoen en die in een vloeiende beweging net als op mijn been gecordoneerd, waarbij alle tien gaten met elkaar verbonden werden.
 
 
 

maandag 24 februari 2014

Pannenbeschermingsbakje

 
Men neme zo'n koekenpannenbeschermingsviltje, te koop bij A.C.Tion voor bijna niks. Dan neem je twee lapjes. Op een van de lapjes stik je op het randje van het vilt rondom, dan het tweede lapje (goede kant op goede kant) en stikt het rondom op een kleine keer opening na.
 
Rand afwerken aan de goede kant met een zigzag of een kantje of ??????? wat je bedenkt. Dan stik je de ruimte tussen twee viltflappen dicht zodat er een zakje ontstaat. Dat doe je 6 keer. Naar eigen idee de zakjes aan de buitenkant omdraaien of niet


 
bloempot of bakje voor restjes, met dank aan Wil die dit heeft bedacht.
 

vrijdag 21 februari 2014

Bookpage 7

Nog even en dan is dit project klaar, gisteren kreeg ik mijn 6e bookpage. Deze is gemaakt door Rieky in Jugendstil. Rieky schreef erbij dat zij deze maakte als herinnering aan de keukentegels in de achterhoek.
 
 
Mooie zachte kleuren, en wat een mooie tegels werden er toen toch gebruikt.

zondag 16 februari 2014

Bookpage 6

 
Voor Tonny van de Fibermailgroep, waar wij een project bookpages met elkaar maken heb ik op haar thema verzoek Sprookjes figuren gekozen voor Pinokkio.
 
 
Hoe geweldig is het niet als er dingen uit je eigen jeugd doorspeelt in de jeugd van je eigen kinderen en dan nu de derde generatie kleinkinderen ook weer genieten van het spannende verhaal van Gepetto en Pinokkio. Op speelse wijze leerden wij dat je niet mag liegen, of ander kattenkwaad uit mocht halen. Gepetto kon dan heel verdrietig zijn, en wij drie generaties op onze beurt ook.

 
Het was even zoeken maar ik vond deze tekst uit de musical Pinokkio.

zaterdag 15 februari 2014

O.W.N.A.

Het was weer zover, we mochten weer een dagje Op Weg Naar Art doen bij Marjon Hoftijzer. Na de koffie en het bijkletsen een ronde van waar ben je mee bezig, waar loop je tegen aan. En dan komen de opmerkingen en kritieken waar je negen van de tien keer wel wat aan hebt. Gekeken werd naar de opdrachten van de vorige keer (was ik niet bij) over het ontkleuren van materialen met chloor en pasta ook is er een poging gedaan om met wasautomaatblokjes te bleken, maar dat was geen succes.
Henny, Wil, Marjon en Rik druk aan het machineschrijven
Na de lunch tekst en uitleg over het schrijven op stof, lijkt gemakkelijk maar dat is dus niet zo. Als je je eigen schrijfwijze wilt benaderen ben je daar toch druk mee. Het resultaat is niet altijd duidelijk!
Wat wel heel leuk en bruikbaar is zijn letters die je afdrukt op calqueerpapier, scheurt nl lekker weg.
 
Ook Aart is heel druk bezig met schrijven
Met wat aanwijzingen en suggesties van Marjon kan ik ook verder met mijn Uitdaging en ander werk waar ik een drempel in zag.
Het was weer een productief dagje

vrijdag 7 februari 2014

Een Up-date

Ik was er even uit, gewoon te druk voor van alles en nog wat.
Soms heb je van die dagen (weken) dat alles tegelijk komt.
 
Maar ik heb niet stil gezeten, 40 sterren heb ik gemaakt, je weet wel 8 punts 30x 30 dus dat kostte wat tijd. Wel leuk om te doen , foto komt nog wel eens. Het moet een kadootje worden.
Verder druk met De-Uitdaging, het thema beweging was aanvankelijk een lastige maar ik heb er toch wat opgevonden. Ook deze foto komt later, en voor Op Weg Naar Art druk aan het bleken en dischargen gegaan en heb nog wat ideetjes wat ik wil uitproberen.
 
En de beide kleinzoons hadden behoefte aan een volwassen kamer, je snapt natuurlijk dat als je al 11 bent geen kastelen meer op je muur wilt hebben en die andere bink van 9 vond blauw en groen geen kleur voor zijn leeftijd.
 
En wat doe je dan........... dan ga je al je muurschilderingen verwijderen, vloerbedekking verwijderen, opnieuw alles in de verf, een lekker behangetje in rustige kleuren en een laminaatje leggen!!!!! (pokkewerk) maar ik was slechts de assistente, gelukkig wel want het is wel een klus, morgen nog even alles inrichten en dan kunnen de heren in hun volwassenkamers slapen, lezen, pc-spelletjes, vriendjes ontvangen en in de toekomst hun huiswerk maken.
 
 
Maar in al die drukte was er vanochtend weer een heerlijke gezellige bee van de Movie Stars.
Annie had weer een stapeltje vierkantjes om vingerhoedjes van te maken. Elke keer heeft ze stapels gesneden voor ons van haar eigen voorraad.
Jacqueline heeft een hele mooie hexagon onder handen, hele kleine hekjes, wat een geduld, gelukkig heeft ze Annie als back up.
Marina heeft weer een mooi project aangeschaft van Di Ford, ziet er zeer veel belovend uit. Maria had haar lattenwerk bij zich waar zij een quilt op had gespannen om gezellig door te quilten,
Trudie besloot haar mini vingerhoedjes gedeeltelijk uit te halen en Madelon dacht daar doe ik maar aan mee.
Agaath bekijkt het van een afstandje en denkt daar het hare van.
En ik? lekker relaxen even bijkomen lekker aan de koffie en luisteren naar het gequebbel.