Translate

donderdag 27 februari 2014

Beeld en Geluid

Wat zullen we doen, weet je wat we gaan naar het museum beeld en geluid. Het gebouw lijkt op een leuke interresante pas geverfde lap die je pas bij het uitspoelen tegen komt.
 
Binnen is het een enorm gebouw met vriendelijke menselijke wegwijzers, je krijgt ringen om de beeldschermen te activeren en dan komt je in je eigen jeugd terecht, geweldig fam.knots en Ren je rot en Hamelen en leuke attributen zoals de kleding van Willem Ruis en Dorus zijn eigen mottenjas.
 
Voor ons grote mensen allemaal heel herkenbaar, de verbazing van de jongens dat wij het vroeger met Dappere Dodo en tante Hannie moesten doen vonden zij wel errug ouderwets.
 

Er was een grote tentoonstelling met filmbeelden van heel lang geleden tot en met nu over het koninklijk huis, leuke beelden uit de geschiedenis lekker houterig zwart/wit. Nog leuker waren de hoedjes van Bea die als enorme lampen hingen.
Gelukkig werd ik gered door mijn eigen computernerd die me wel vertelde hoe ik alles moest doen op de schermen.
 
 
 En ja, Eucalyptha was er ook, als kind luisterde ik naar de hoorspel verhalen van Paulus de Boskabouter op de radio, spannend was dat vooral Euc met haar rare stem.
  
 
Voor de nu jonge kinderen was er het Klokhuis en ze konden voor DJ spelen en geïnterviewd worden door iemand van Zapp, door de drukte was het jammer dat ze niet alles konden doen zoals het journaal presenteren of verslaggever worden. Misschien als het buiten heel warm is gaan we er nog eens naar toe om dan die delen te zien.
 

2 opmerkingen:

miekequilt zei

O ja, Eucalypta was zo leuk. En Oehoeboeroe en... en... Wat een leuk verslag!

Hannie de Beer zei

Ja zeker, erg leuk, allemaal, wij zijn er inmiddels al enkele keren geweest en vonden telkens weer andere mogelijkheden en doe dingen. Jammer dat er soms eens lange wachtrij is. maar toch,een fijn uitstapje met de jeugd!