Pagina's

Translate

maandag 23 september 2013

Almere-haven is echt een dorp

Sinds begin september hebben wij een stadsherder met een grote kudde schapen rondlopen. Wat ik zag waren er verschillende soorten schapen die overnachten/herkauwen op het hondenspeelveld bij mij aan de overkant. De fietscrosbaan blijkt een lekker ligplekje te zijn en liggen ze hutje aan mutje onder het startbord.
 

Bella snapt er niks van, baas waar moet ik nu plassen en po-eppen en spelen? Graag wil ze het veld op maar dat is omgeven met schrikdraad. Ja en dat deed zeer aan Bella's neus. Met haar staart tussen haar poten en hard jankend moest ze op zoek naar een ander plekje.
 
 

zondag 22 september 2013

Leuk

 
Afgelopen dagen een minitrip naar Newcastle gemaakt, mijn tas gevuld met pijnstillers, twee krukken links en rechts en Jan die mijn persoonlijke assistent was.
 
Deze trip hadden wij al langer gepland maar het was niet zeker of ik wel kon gaan. In overleg met de specialist en een volle doos pillen en een heel stevig verband, gaf hij aan dat lopen mocht maar als ik ging zitten gelijk het pootje omhoog ivm stuwing.
 
Het was heerlijk aan boord en het heeft mij heel goed gedaan. Lekker buiten aan bak of stuurboord zitten genieten van al dat water en de wind door mijn hoofd. Ik knapte er van op, gewoon even weg uit de sleur. En geweldig van DFDS personeel overal waar ik maar huppelde was er iemand die mij voorrang gaf op de menigte. Zelfs de douane is heel lief geweest en wij mochten telkens uit de lange rij om mijn paspoort te laten zien.
 
 
Prachtig weer en lekker geslapen, en dan die mooie luchten. Daar kan ik dan niet genoeg van krijgen. En wat dacht je hiervan, deze lucht is echt die hieronder had ik geverfd leuke overeenkomst.
 
 
En nu zit ik weer omhoog met mijn been, het was toch een beetje teveel van het goede, maar ik had het er wel voor over. Lekker huppelen over de Graingermarket, en het Eldon. Leuke dingen gezien en gekocht. Hele mooie katoen gevonden bij hele leuke Engelse dame die met schots accent wilde weten wat ik met stof deed, uitgelegd en mijn blog adres gegeven ze was heel geïnteresseerd want ze had sinds kort quiltstoffen in de verkoop en dat liep volgens haar als een trein. Ook een paar andere dames wilden van alles en nog wat weten dus die heb ik maar naar het Britse Quilt Gilde verwezen.

woensdag 18 september 2013

Handwerk

Ach en wat doe je als je niets anders kan dan met je been omhoog zitten, dan ga je "hand"werken. Toen ik nog geen been probleem had, wilde ik wat breien op de camping. Bij A.C.tion hadden ze breinaalden, alleen er zat zo'n klos bij met die frubbel. Had wel eens met iemand staan kletsen die vertelde dat zij zo'n sjaal in een avondje maakte. Dus als zij dat kan dacht ik heel positief, nou dan kan ik dat ook. Na een uurtje prutsen die klos maar in een tasje gedaan het lukte mij dus niet. Kwam telkens met mijn vingers in de knoop met dat gedoe.
Maar ik zat dus te zitten, en dacht ik probeer het toch nog maar een keertje, had veel tijd. Ja er ging veel tijd in zitten, wat een ellende ding is het. Ik heb twee dagen zitten ploeteren en heb besloten om nooit meer, nooit meer zo'n klos in huis te halen. De kleuren zijn leuk, de sjaal staat ook nog eens leuk, maar ik snap echt niet dat er breisters zijn die de ene na de andere in elkaar zitten te breien. Ik zie die breisters wel eens op markten met een heleboel van die dingen, ze kosten bijna niks ongeveer 7.50 euro en als je bedenkt dat ik voor dat pakketje 3.00 heb betaald en het kostte mij twee dagen dan hoop ik echt dat zij die dingen in een avondje kunnen maken anders verdienen ze er echt geen eurocent aan.
 
 
Maar ik had nog mijn minihexagonnen, maar die werd ik na een weekje ook zat. Dus die dingen gedeeltelijk uit elkaar gehaald en er een map mee bekleed.
 
 
En je raad nooit wat er in de map zit, ja ja hexagonen. Ik ben nl bezig om mijn batikstoffen op te maken en ben nu bezig met POTC. die zijn een stukje groter en schiet wat sneller op. Ik heb nl niet zo veel geduld
POTC staat voor Patchwork of the Crosses van Lucy Boston.
Op de startpaginaquilten kwam ik een mini versie tegen, deze blokken worden ongeveer  20 x 20 cm. en die passen precies in deze map.

donderdag 12 september 2013

Book Pages 1

He wat is dat toch weer heerlijk, effe achter de machine.  Met wat aanpassingen, ik moet mijn been hoog en ergens laten, toch weer even gas gegeven.
 
Bij de Fibermail groep zijn we begonnen met het maken van Bookpages of wel een stoffen boek. Met ongeveer 10 fibermailers maken wij voor elkaar een pagina van 20 x 20 cm. Soms wordt je vrij gelaten en anderen geven een bepaalde voorkeur op. Hartstikke leuk, net als indertijd de Album Amicorums.
 
En dit is dan mijn eerste bijdrage, deze is voor Evelyn uit Goes. Zij vroeg om klaprozen.
 
 
Voor haar zijn deze klaprozen die ik gemaakt heb op zelf geverfde stoffen en met de machine en polyester garen gestikt.

zaterdag 7 september 2013

Iets nieuws Bookpages

Bij de fibermail groep is er weer een hele leuke ontwerp bedacht, Bookpages, het maken van een pagina van stof 20 x 20 cm en die sturen wij elkaar toe. Gisteren kreeg ik van Jettie Ouwerkerk deze toegestuurd. Heel leuk en helemaal wat ik gehoopt had, nl art Deco.
 
 
Het leuke is dat er een korte beschrijving bijgedaan is door Jettie hoe zij deze heeft opgebouwd.

vrijdag 6 september 2013

Stunt piloot en meer

Heb je haar weer, was de eerste reactie, ik mag een scootmobiel lenen en ging die ophalen samen met Jan. Tot zover geen probleem dacht ik. Na tekst en uitleg hoe zo'n ding werkt, dacht ik gewoon op de schilpadstand weg te kunnen rijden. Nee natuurlijk niet, ik botste tegen de auto aan, en was woedend op mijzelf dat ik zo stom was, ik bedoel die doblo is donkerrood en dus niet te missen. Ik wel en natuurlijk met het verkeerde been tegen de auto aan. Schrik oef wat nu, hm lijkt mee te vallen, ik strijk met mijn hand over mijn gezwachtelde been die verstopt zit onder een zwarte legging en wat zie ik, rood rood en nog eens rood. Goeie grutten toch mijn been beschadigd. Snel een druk verband over de zwachtels heen en toch maar als bibberend met die scoot naar huis getuft. Thuis lieve vriendin gebeld over wat ik kon doen, niks zei ze. Ik kom er aan. Gelukkig viel het mee alleen een schaafplek net onder mijn knie dus net niet in het Ericypilas gedeelte. Verzorgd en we gaan dus vrolijk verder met herstellen!
 
Gelukkig zijn er ook hele positieve dingen, wat dachten jullie van de kaarten, zelf gemaakte (hele mooie) zelf gekochte en allerlei leuke dingen gehaakt en gemaakt.
 
 
 
Lief en heel blij liggen de kaarten in mijn mand op de tafel en bezoekers zijn het allemaal met mij eens dat ik een gelukkig mens ben met deze aandacht, en blij ben ik inderdaad.

woensdag 4 september 2013

gekregen van draadjes

Een paar weken geleden had ik gereageerd op 151 draadjes blog van Anja Borrink. Leuke blog en als je reageerde maakte je kans op een leuk pakketje met verrassingen. En die verassing lag gisteren in de bus.
 
 

Prachtige bladeren die zij gevild heeft, andere bladeren om te verwerken leuke kaarten en een heerlijk zakje geur Herfst met draadjes waarin steranijs, laurier en kruidnagel en dat alles in een leuk zakje.

maandag 2 september 2013

En daar zit je dan

Tuurlijk ik ben thuis met allerlei lieverds die je komen helpen, maar je hebt maar beperkte beweging. Ik bedoel, niet even gas geven op de machine, niet even staan om iets te snijden, of alle ideeën die ik heb zoals stof verven of zeefdrukken wat ik op mijn lijstje had staan. Nee mijn wereldje is beperkt tot twee stoelen en de grote tafel. Dus pootje omhoog, hexagon erbij gepakt, af en toe een tekening in mijn schetsboek. Gelukkig heb ik de laptop dus de buitenwereld komt toch wel binnen via de blogs en die zijn allemaal geweldig, de ontwerpen en uitvoeringen of de tt's die worden bezocht maken het allemaal best dragelijk.
 
 
 
Deze hexagons maak ik eigenlijk alleen op de Bee van de movie stars, komt nu dus mooi uit.

 
Kijk mijn werkruimte is nu groter dan in het ziekenhuis.