Translate

woensdag 18 september 2013

Handwerk

Ach en wat doe je als je niets anders kan dan met je been omhoog zitten, dan ga je "hand"werken. Toen ik nog geen been probleem had, wilde ik wat breien op de camping. Bij A.C.tion hadden ze breinaalden, alleen er zat zo'n klos bij met die frubbel. Had wel eens met iemand staan kletsen die vertelde dat zij zo'n sjaal in een avondje maakte. Dus als zij dat kan dacht ik heel positief, nou dan kan ik dat ook. Na een uurtje prutsen die klos maar in een tasje gedaan het lukte mij dus niet. Kwam telkens met mijn vingers in de knoop met dat gedoe.
Maar ik zat dus te zitten, en dacht ik probeer het toch nog maar een keertje, had veel tijd. Ja er ging veel tijd in zitten, wat een ellende ding is het. Ik heb twee dagen zitten ploeteren en heb besloten om nooit meer, nooit meer zo'n klos in huis te halen. De kleuren zijn leuk, de sjaal staat ook nog eens leuk, maar ik snap echt niet dat er breisters zijn die de ene na de andere in elkaar zitten te breien. Ik zie die breisters wel eens op markten met een heleboel van die dingen, ze kosten bijna niks ongeveer 7.50 euro en als je bedenkt dat ik voor dat pakketje 3.00 heb betaald en het kostte mij twee dagen dan hoop ik echt dat zij die dingen in een avondje kunnen maken anders verdienen ze er echt geen eurocent aan.
 
 
Maar ik had nog mijn minihexagonnen, maar die werd ik na een weekje ook zat. Dus die dingen gedeeltelijk uit elkaar gehaald en er een map mee bekleed.
 
 
En je raad nooit wat er in de map zit, ja ja hexagonen. Ik ben nl bezig om mijn batikstoffen op te maken en ben nu bezig met POTC. die zijn een stukje groter en schiet wat sneller op. Ik heb nl niet zo veel geduld
POTC staat voor Patchwork of the Crosses van Lucy Boston.
Op de startpaginaquilten kwam ik een mini versie tegen, deze blokken worden ongeveer  20 x 20 cm. en die passen precies in deze map.

4 opmerkingen:

miekequilt zei

Ha Mia. Ik ben benieuwd naar die hexjes.
Volgende week zijn we weer thuis en kom ik graag op bezoek.

Anita zei

Ge lukkig Mia, ben ik niet de enige die heel veel heeft zitten klooien met die stomme bol.Ook ik heb er een tijs over gedaan, maar mijn zusje had gevtaagd of ik hem voor haar wilde breien, anders had ik het al in een hoek gesmeten, lol.
Heel veel sterkte met je been.

Hannie de Beer zei

Leuk Mia ik zag ze hier ook al heel veel, maar ben er niet aan begonnen. Lekker kleurig!
En ook even gegoogled naar de blokken. Echt iets om met de hand te doen nu. Succes! Maar hoe gaat het nu met je been? Het wil nog niet zo best geloof ik ?

Janny de Roo zei

Hier zag ik vorig jaar ook de ene sjaal na de andere voornijkomen. maar mij leek het ook geen gemakkelijke klus, dus niet aan begonnen....