Translate

zondag 11 september 2011

A.T.T. Leiden en meer

Zaterdag ben ik naar de TT van het Quiltersgilde in Leiden geweest, mooi weer lekker vroeg in de trein vrolijke mensen maar de ns had een probleem in Amsterdam, de schiphollijn daar was wat mee, gevolg rennen naar een ander perron, en dan een slowmotion trein naar Leiden, stapvoets ging dat ding en die chauffeur maar omroepen dat het niet anders kon omdat er een andere trein voor reed, in een lange bocht heb ik nooit die trein gezien, uiteindelijk heb ik er meer dan drie uur over gedaan om vanuit Almere naar Leiden te komen, op de fiets had ik ws net zo snel gedaan (grapje). Ik ben blij dat ik niet dagelijks van het openbaar vervoer gebruik hoef te maken.
Maar het was goed toeven in Leiden, prachtige stad, onmogelijk beloopbare straatjes met klinkers die alle kanten op gingen (tja mijn voeten zijn niet meer wat ze geweest waren). Toen ik bij de kerk kwam leek het niet zo druk, heerlijk lekker kijken en snuffelen hoe een ander met textiel bezig is geweest. En prachtige quilts hingen er, mijn voorkeur modern was bescheiden aanwezig, maar je ziet in thema quilts toch daar iets van terug. Al met al was het een leuke dag, en toen terug, ja hoor half twee de kerk uit, over die makkelijk lopende straatjes naar het station, en hup de trein weer in, nou vergeet het maar, die schiphollijn deed het nog steeds niet dus de hele boel was nog omgegooid, dus rennen naar een ander perron, en stapvoets terug naar Amsterdam, volgens mij heette die trein de sprinter maar bij die naam heb  ik toch iets anders ingedachten, in a'dam de trein naar Almere en ik was om half vijf weer thuis. Al met al ruim 6 uur gereisd voor een tt bezoek van drie uur, niet verkeerd toch?
Deze vond ik erg leuk, zowel het ontwerp als de materiaalkeuze, nl stukken kleding uit de 2e handsbak, mooi recycelwerk.
Verder was het leuk om te zien dat de vriendinnen van De-Uitdaging er hingen, mooie stukken maken die "meisjes", maar ja, dat wist ik natuurlijk allang.
En..
Vanmorgen naar de eerste voetbalwedstrijd van Jasper (6) geweest, wat een herinneringen komen dan weer boven toen onze kinderen gingen voetballen, nou ja zoonlief deed leuk mee, maar onze dochter die het eerste meisje in Amersfoort was die ging voetballen vond handstanden en kletsen met het keepertje veel leuker

4 opmerkingen:

Hannie zei

Een welbesteed weekend al was het in Slow Motion,toch nog heel inspannend!

marjolijn zei

Daarom durfde ik de reis vanuit oost Groningen niet aan. Dat had ik vast niet gered op een dag!
Wel een smakelijk verslag. En ik heb inmiddels wat foto's gezien. Inderdaad niet zo veel art, maar wel een paar hele mooie.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Wat een gedoe met die treinen...
Die quilt die je laat zien vond ik ook mooi. Hij heeft wat met die tweedehandsstoffen.
Marjo

Corinne zei

Dat openbaar vervoer in Nederland is niet echt goed en dat terwijl er zoveel mensen gebruik van willen maken. Als ze mensen uit de auto willen hebben moeten ze hier echt verbetering in brengen. Ik ben, vrijdag, met de auto gegaan, naar een grote parkeerplaats en dan met de bus verder. Was een mooie tentoonstelling, maar er had wat meer modern mogen hangen.

Het voetballen van de hele kleintjes is altijd erg leuk, ze doen buiten voetballen heel erg veel andere dingen tijdens een wedstrijd, potje vechten met de eigen keeper, bloempjes plukken, honden en vogels die voorbij rennen en vliegen in de gaten houden én dus ook de handstand doen, heel herkenbaar, mijn zoon heeft ook op voetballen gezeten. Was altijd erg leuk om te gaan kijken.