Translate

zondag 19 september 2010

zondagseblik

Afgelopen week ben ik best wel druk geweest met verven van stoffen en allerlei quiltzaken en familiedingen. Zo was het erg jammer dat ik niet naar Deventer kon gaan voor de Tentoonstelling van het Quiltersgilde, maar gelukkig heeft Dees voor mij een programmablad mee genomen zodat ik toch een beetje het gevoel had dat ik daar ook was. Het is zo leuk om de quilts te zien van de mensen die ik ken, Astrid, Corinne, Suuz, Hannie,Margreet en dan de mensen die ik vergeet. Ook de bijdrage van de Quilten Speciaal groepen vond ik er spannend uitzien.
Zomaar voor mijn buuf van 84 een quiltje voor op de bank, daar ligt ze vaak lekker op te dutten en heeft dan een vest of zo iets over haar benen.
En dan het maatjesprojekt van de Fibermailgroep, van Olga Haan kreeg ik deze toegestuurd. Het is de bedoeling dat ik van deze top van 25 x 25 cm er een verandering/toevoeging bij maak zodat het uiteindelijk een andere top wordt van 50 x 50 cm.
Toen de envelop binnen viel, dacht ik o jee. Geweldige techniek is er weer door haar gebruikt. Ze heeft vliesofix meerdere keren geverfd met acryl en daarna een zon en strepen op gemaakt. Ik heb het op mijn prikbord gehangen en telkens gekeken wat ik kon doen. De oerknal was het eerste wat bij mij opkwam, of een planetenstelsel maar ik kon niet de juiste achtergrond kleur krijgen. Toen een landschap in de winter dus versnijden enzo meer. Maar dat was het ook niet.
En dan! Olga heet Haan en ik heet de Vos van achteren, leuke woordspelingen en voortbordurend op die combinatie heb ik het stalraam gemaakt.

De achtergrond is een Bomull van Ikea die ik heb geroest met pannensponsjes, het witte raam is ook weer een Bomull maar dan gebleekt. Zo ontstond mijn maan door het venster. Olga krijgt de envelop deze week in haar brievenbus.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Een heel bijzonder ontwerp is het geworden Mia! Hoe kom je er op?Ik denk dat Olga er ook zeer verrast mee zal zijn?

Dees zei

In het echt is 'ie nog veel mooier!!

quiltvaria zei

hallo Mia,
Sinds kort volg ik je blog.
Wat een leuk geheel heb je ervan gemaakt. Ik heb een vraagje. Die strepen zijn die gemaakt van satestokjes en hoe zijn deze vastgezet?
groetjes Franny

Suus zei

Je buurvrouw zal met de quilt wel erg blij zijn, lief van je. Het stalraam heb je erg mooi gedaan en leuk bedacht.

mia de vos-weber zei

Hoi Frannie.
De bliksem strepen zijn door Olga zelf op de basisstof gemaakt met een hele fijne cordonsteek.
gr. mia