Translate

zondag 14 maart 2010

Af en toe een uurtje in Japan

Sinds ik aan het quilten ben geslagen hebben de technieken en ontwerpen uit Japan altijd een bijzondere plek in mijn boekenkast en ben dus al diverse jaren lappen aan het sparen in een grote doos, om een en ander een keertje te kunnen maken. Nu ben ik een tassenfreak en het liefst de zelfgemaakte natuurlijk. Al een jaar of twee was ik op zoek naar het 60 tassenboek. Natuurlijk kopen kan ook, maar mijn boekenkast begint een beetje uit te puilen, dus dacht ik bij mijzelf waarom niet via het Quiltersgilde de boeken lenen. Telkens geen tijd, dus nu maar eens actie ondernomen en kreeg dus drie boeken te leen.

Dit is dus het 60 tassenboek, geweldige tassen groot en klein, eenvoudig en bewerkelijk. Om te smullen. De linker vind ik erg leuk dus die staat nu op mijn te doen lijstje.

Ook had ik dit boek geleend, de titel blauwe quilts maakte me erg nieuwsgierig, ook dit is weer zo'n geweldig boek met prachtige patronen in de verschillende kleuren blauw. Deze zou ik dus ook wel willen maken.


Dit is voornamelijk een kijk boek, maar oh oh oh, wat kan deze mevrouw prachtige quilts maken, bovendien staan er ook nog leuke en aparte sculpturen in.
Ik mag nog een weekje gaan zitten kwijlen, als ik een uurtje niets (!) te doen heb dan zit ik stil aan de tafel met een pot jasmijnthee (in stijl) en ben dan even stil.
Wat zal ik die kleine gestolen uurtjes missen.1 opmerking:

hannie zei

Prachtige boeken om heerlijk in te kijken,en ideen op te doen! De Japanse boeken met de vele foto's zijn prima om mee te werken. je hoeft er geen cursus Japans voor te volgen! Ik leen ook vaak bij het Gilde. Nu heb ik een nieuw boek thuis waar ik best veel ideetjes uithaal! Succes met je tassenboek!