Translate

donderdag 30 juli 2009

woensdagavonden

Woensdagavond is er bij mij quiltavond, samen met Angelika, Desiree, Sasha en Marijke zijn we allerlei technieken en patronen aan het uitproberen. Kletsen natuurlijk, heel veel kletsen en veel lachen en af en toe doen we nog eens wat. Het leuke van de afgelopen weken was dat de meiden van Angelika en Desiree mee kwamen "quilten" beiden zijn elf en nieuwsgierig wat hun mammie's aan het doen zijn. En ze maken nog hele leuke dingen ook. Zo is Annemarijn bezig met handquilten, hartstikke goed van haar, ze krijgt de slag aardig te pakken. En Katharina doet aan paperpiecing, ook al een kunststuk want dat doet ze toch maar mooi op de naaimachine van haar mamma.
Gisteravond kwam Annemarijn mee, ze liet zien hoever ze al was met haar quiltwerk en ging driftig aan de slag, totdat de Famke onze hond vond dat ze lang genoeg stil had gezeten en met de bal wilde spelen.

Marijke die een tapijt/golf/tennisarm (nog even en dan komt er ook een groentesnijarm bij)heeft, heeft zich gestort op de babyblocks en Desiree is aan het sandwichen van haar treeskirt voor de kerstboom.
Gesprek van de avond; Annemarijn heeft besloten om vegetarisch door het leven te gaan, en dat gaf bij Desiree thuis de doorslag om dit dan met zijn allen te gaan doen.
Knap vind ik het dat een kind op die leeftijd al heeft nagedacht over hoe en/of wat. Zelf haalt ze haar schouders op zo van nou en. Dus vlogen er gisteravond vegetarische maaltijden over het quiltwerk (spreekwoordelijk). De lekkerste gerechten zijn er geopperd, nee ik ben niet vegetarisch maar als je dat zo hoort zou je het bijna ook vegetarisch gaan eten door de lekkernijen die er dan aan te pas komen.
2 opmerkingen:

desiree zei

wat een leuke blog enne... geen buik te zien!!

hannie zei

Wat gezellig zo'n woensdagavond quiltavond! Buiten het (nodige) kletsen, en interessante thema's aansnijden, zoals vegetarisch eten, worden er ook nog eens leuke dingen gemaakt!