Translate

zaterdag 7 maart 2009

Inrichten tt in Leiden


10.00 uur aanwezig zijn in Leiden want dan gaan we ophangen. En ja hoor daar kwam Marijke en Jan en Mia met de auto's vol aangereden. Even later kwam Herbert op zijn fiets met trapleer aangereden.
Wat een leuk museum is dit. Herbert heeft Jan en mij rondgeleid en alle bijzonderheden laten zien, zoals de lijst met bewoners die terug ging naar rond 1500. Het weefgedeelte met een prachtig weefgetouw, de zolder die goed ventileerde want behalve dakpannen was er verders niets wat beschutting kon geven. De kamers waar vanaf 1948 studenten woonden en die zoals het een goed student betaamd hun namen op een muur hadden achtergelaten. Ook de wc was in oude glorie, dat wil zeggen een plank met een gat en een deksel. In eerste instantie dacht ik dit is wel heel klein, maar met het ophangen bleek dat er meer ruimte was dan wij dachten. Tafels gemaakt voor de dagboekboeken, alles opgehangen aan ijzerdraad en touw want er mag niet in de muren gespijkerd of geboord worden. Toen wij weggingen vond ik het er heel goed uitzien en ik hoop dan ook dat er veel bezoekers naar Leiden willen gaan. Niet alleen wij verdienen dit als quilters maar ook het culturele erfgoed is van belang.
Vanaf volgende week is er op zondag een demonstratie van verschillende technieken.
Voor meer informatie kijk dan even op de website van het Leids Wevershuis.

www.wevershuis.nl

www.dagboekquilts.wordpress.com

1 opmerking:

hannie zei

Het ziet er erg gezelig uit Mia! Ik ben erg benieuwd naar jullie quiltjes? mijn plan was,om Zondag 5 April te gaan kijken!