Pagina's

Translate

woensdag 16 oktober 2019

Art Almere Mono printen met een tube

Afgelopen maandag hadden wij hier in Almere weer een Art dag.

Maar eerst de koffie/theeklets. wat hebben we gedaan met de vorige opdracht het transparant werken met de vliesofix er zijn mooie kaarten van gemaakt voor Pieternel de bedenker.



En toen na de soep en zo aan het Mono printen, zelf vindt ik dat een handige actie, soms heb je voor iets een klein geverfd lapje nodig en dat is met acrylverf snel op te lossen.

Een enkeling had dit ooit in het verleden met de kinderen gedaan. Dus het plastic op de tafel en de tubes acrylverf van A.C.tion en een mini demo gegeven. En het werd een geklieder tot en met een leuke opbrengst.


Het is zo simpel,  Je brengt op een plastic sheet of een glasplaat (snijplank) je drupt er uit de tubes verf op en met een stukje schuurspons (uit de keuken) smeer je de verf uit, legt het lapje erop (A4) en gaat er met de roller overheen. Klaar is Kees of Klara. 
De plastic sheets spoel je onder de kraan uit net als de sponsjes en je handen want deze verf laat geen resten achter behalve op katoen.
Laten drogen hoe dik de verf is maakt het droogtijd uit, meestal na een uurtje of 2 dan strijk ik op de achterkant om de verf te fixeren wel om afdrukken op je strijkplank te voorkomen bakpapier er onderleggen. 
En stop je het in de wasautomaat op 30 gr. met een beetje wasmiddel en wasverzachter dan drogen in de droogtrommel of op de radiateur en klaar voor gebruik.


Al snel heb je een verzameling lappen in alle gewenste kleuren en maten, leuk voor kaarten om te bewerken en wil je groter dan gebruik je gewoon het plastic wat je op de tafel hebt gelegd en herhaalt het smeerproces.  Je zou zelfs een lap van 75x75 zo kunnen maken.

Je kunt dan ook met een andere lap het plastic schoonmaken en krijgt dan een restlap, ook leuk.

Wil je dit met Procionverf doen dan zal je een verfverdikker moeten gebruiken.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Inderdaad een leuke bezigheid, met mooie resultaten. Je kunt er nog meer aan toevoegen, bv met een kam erdoor of bladeren erop leggen! En nog veel meer!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Met Textiel Centraal (Artquiltgroep) ook zo n dagje gedaan. Heerlijk zelf uitproberen en kijken bij elkaar.

miekequilt zei

Het was weer een leuke, goed verzorgde dag.

Bianca zei

Super mooie resultaten hebben jullie!
Ik verf graag op deze wijze.
Snel resultaat en je hoeft niet zo lang te wachten voordat je je geverfde stof kunt bewerken!