Translate

zaterdag 1 april 2017

Miniatuur tt in Dalfsen


Het jaarlijkse Miniatuur uitje was de afgelopen drie dagen te bezoeken in Dalfsen. Het Quiltersgilde heeft weer (eigenlijk zoals gewoonlijk) een prachtige tentoonstelling gemaakt met het kleinere werk van de Gilde Leden. Bijzonder voor mij was om te zien hoe ik "hing" tussen al die bijzondere werken, zoals de landen en het thema sterren en natuurlijk de uitdaging om met materiaal uit een ander land iets te creëren.

In de landen quiltjes hingen wij Hollanders er mooi bij. Natuurlijk vergeet ik weer eens namen maar stuk voor stuk een mooi stukje reclame van die hollandse quilters voor ons kikkerlandje.

De postzegel was van mij, ik had bedacht dat wat je ook stuurt er een postzegel op moet en waarom dan niet eentje van ons eigen clubje.


Dit was heel bijzonder om mee te maken, bij aanmelding kregen 20 quilters uit drie landen stofjes toegestuurt waar wat mee gemaakt moest worden en wel met het thema Klimaat. Nou ga daar maar eens wat voor bedenken wat de stoffen die je krijgt zijn A: commerciele stofjes en B: zoek daar maar eens wat uit je kast bij, natuurlijk kan je ook een en ander gaan aanschaffen maar het blijft best moeilijk. Hele bijzondere ontwerpen hingen in twee groepen van tien.


Dit is het andere rek met daarbij in het midden van de bovenste rij mijn bijdrage, de stofjes die ik kreeg waren afkomstig uit Zwitserland en commercieel ik heb zelf geverfde stoffen erbij gekozen want tja dat vind ik leuk. Mijn quiltje gaat over de laatste boom met het laatste blaadje en de mensen van verschillende pluimage daarvoor als een schild om de boom te beschermen. Save the Forest. 

En daar hing ook de bijdrage van mijn Quiltbee The Movie Stars uit Almere, Ruim 12 jaar doen wij als groep mee met de miniatuur van het Gilde en bedenken dat bij toerbeurt een ontwerp.

Rechts boven onze logo quilt uiteraard met sterren die ons moeten verbeelden.
Links onderin hangt de quilt van vorig jaar ik mocht toen iets bedenken en heb daarvoor monumentale panden uit Almere bedacht.

Dit zijn mijn sterretjes

Ook mijn haring met uitjes

En dit is wat de Engelse quiltster gemaakt heeft van mijn stofjes het eikenblaadje en de spikkeltje de lucht en het strandje komen uit mijn verfkoker

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Als ik zo kijk, zijn er heel wat mooie bijdragen van jou hand. Leuke werkjes!
Jammer dat ik ze niet in het echt kon zien, maar met de foto's die je me stuurde ben ik blij!

Jo Huijsman zei

Het was inderdaad een feestje.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Ik kreeg net als Hannie de foto.s van je omdat ik niet kon komen en kon zo mee genieten. Leuk nu ook het verhaal er bij van al je quilts.