Translate

vrijdag 19 juli 2013

Vrijdag in zonnig Nederland

 Het stond al een paar dagen op mijn agenda, ik wilde wel weer eens naar Amersfoort. Wij hebben in de jaren 70/80 daar gewoond.  Ik vond het toen een leuke stad om te wonen en te werken. Maar waar manlief zijn brood verdiend daar ga je met de hele club achteraan.
 
Op het blog van het Quiltersgilde stond de aankondiging van een tentoonstelling van Laura Strating. Volgens mijn geheugen heb ik daar vroeger nog wel eens naar binnen staan kijken en was dus best nieuwsgierig. In het kader van haar tien jarig jubileum? En dat klopt dan dus niet met mijn geheugen. Was ik benieuwd, de TT werd gehouden in de St. Joriskerk in het centrum. Dus eerst lekker over de Langestraat en door naar de markt. Vroeger was dat een behoorlijk grote markt, maar er stonden minder kramen, kan natuurlijk door de vakantie komen, maar toch veel lege plekken. 
 
 
 
 
In de kerk was het lekker koel en stil, ik denk dat je automatisch gaat fluisteren. Prachtige kerk en die rook ook nog eens lekker naar was. Behalve veel quilts van leerlingen van Laura waren het vooral deze twee kleden die mij aantrokken. De bovenste foto is gemaakt in het trouwgedeelte en daar hing dit kleed. Het is gemaakt door Wim .... uit Den Haag en is helemaal met de hand gemaakt. Prachtige steken en draden.
 
 
Van zijn handen is ook deze, het zijn de twaalf apostelen en Jezus bij zijn hemelvaart. De bedoeling was dat je het kleed warm om je heen kon draperen, omdat bij deze hemelvaart Judas niet meer aanwezig was heeft de maker er toch een twaalfde bij gemaakt om zo het evenwicht te houden. Als je zo kijkt kloppen de cijfers niet meer, maar wel als je de doeken om je heen hebt. De drie delen zijn met elkaar verbonden door draden.

 
Vanavond hadden wij op de camping de Parel een crisis tapas avond. Leuk bedacht en in het kader het is al duur genoeg,maakten we allemaal verschillende hapjes. Per Persoon die inschreef 12 stuks.
Het was ontzettend leuk en gezellig maar vooral heel lekker

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Amersfoort is een prachtige stad, en dan nog zo'n mooie werken in de kerk, dan kan die dag niet meer stuk!

Hannie de Beer zei

Leuk, zo'n crisisavond, en zeker als de tapas zo bijzonder worden geserveerd!

Nienke zei

Oh ik moet zeker nog even proberen in Amersfoort langs te gaan. Die kussens die daar rechts op de bank liggen, vind ik ook zo mooi! Leuk hoe jullie de crisis vrolijk oplossen!