Translate

donderdag 25 juli 2013

caravan verven

Natuurlijk wordt ik geïnspireerd door Nienke en Suus en Mari-Jette die heerlijk in hun eigen atelier aan het verven zijn. Geweldige shibori's zie ik voorbij komen.
Tja en dan zit ik hier op de camping en heb ik wel de verf maar niet de buizen en omdat ik vaak zonder vervoer zit is de kans klein dat ik die buizen bij de doehetzelf haal. Bovendien staat ze thuis in allerlei diktes dus als ik weer eens in Almere ben, heb ik wat te doen.
 
Maar niet getreurd om mij hoor, want je hebt een tafel, een lap, vuilniszakken en de verf dus toch lekker gerommeld. Wat ik wilde lukte dus niet had het liefst een drie kleuren lap gehad met geel en blauw en een mix van groen. Ik heb de lap later nog een keer geverfd met blauw en de bleke lap is een donkerdere groen geworden. Ik had op de rommelmarkt een bol katoen gekocht voor 25 cent, en dacht geen man overboord als het niet lukt, dus gewoon die bol in de pindasaus pot gedaan en daar de verf overheen. Leuk bedacht stommerd dacht ik later, hoe droog je nu die bol katoen. Oplossing voor handen, van tentstok met een haak naar de standaard van de olielamp naar de parasol en weer terug de bol afwikkelen. Droogde snel, buren op de camping in een deuk maar die bol is zo leuk geworden.
 
 
 

10 opmerkingen:

Ineke zei

Ha,ha, wat een leuk experiment.

Marrie-jette zei

En zo ben je toch lekker bezig!

Ellen zei

Haha .. jij vind ook overal een oplossing voor ...veel plezier nog op de camping ..

miekequilt zei

Ik zou wel eens even hebben willen zien hoe dat allemaal gegaan is. stoer om met deze hitte te gaan verven.
Tot volgende week!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het moet wel een mooi gezicht zijn een wirwar van blauwgaren. Fijne vakantie.

Hannie de Beer zei

Lijkt me ook een prachtig gezicht, op de camping, die kleurige draden! En och je lap, altijd bruikbaar. Gewoon verder gaan met experimenteren!

christina zei

Lekker kliederen met water en verf is met dit weer geen straf. Op de camping word je wel heel inventief.

Maya zei

Volgens mij zijn er nu heel veel quiltsters lekker met verf aan het spelen in de tuin :-)

Aart zei

Je leert van de beperkingen, oplossingen verzin je dan zo.
Ik ben ook weer lekker aan het verven, de warmte is er goed geschikt voor.
http://quiltaart.blogspot.nl

Suus zei

Hilarisch en een geweldige oplossing, ook echt wat voor jou Mia. Heelijk om met deze warmte te kliederen met verf. En de buizen thuis die lopen niet weg.