Translate

zondag 28 augustus 2011

Terug van weggeweest

Daar ben ik dan weer, twee heerlijke weken vakantie op Walcheren, nee geen lange reizen in de auto of vliegtuig, maar gewoon met onze voc (je weet wel die vossen opvang club) lekker genieten van strand-zee-bossen en prachtige duinen. Eigenlijk zijn wij beiden gek van de Vendee in Frankrijk aan de Atlantische Oceaan, maar Walcheren lijkt er heel veel op en het scheelt in de reistijd.
Frankrijk heeft van die leuke strandhuisjes maar hier kunnen ze er ook wat van. Tot sávonds heel laat zie je de mensen hier nog bbq en genieten van de ondergaande zon. Nu troffen wij het ook wat weer betreft, slechts 24 uur regen en voor de rest zon zon zon en nog eens zon.

 En natuurlijk hadden wij onze fietsen mee, dus elke dag minsten 35 km trappen en dan kom je soms dingen tegen. Famke onze hond in de mand achterop en die zat daar koninklijk te wezen, kom je langs een tuintje en dan zie je dit. Gieren van de lach, prachtig gevonden het bleek de voortuin van een rijwielhersteller te zijn.
Ja en dan ga je even de winkel in en kom je terug en tref je je lief zo aan.

En dit damhert kwam elke avond alleen en s'nachts met zijn harem de camping op en struinde alle gevallen appels en peren op die nu van de bomen vallen. De canping was nl een oude boomgaard en die beesten hebben het daar prima naar hun zin. Ook in het bos/duingebied liepen er heel wat rond in het wild.

En het quiltgebeuren?...............................................................................................................
Nou errug weinig, wel wat hexagonnen in elkaar gepruts en een beginnetje voor de buitenkant van een map voor de Albicorum, maar verder? gewoon in de zon 5 boeken gelezen, heerlijk daar was nu eens heel veel tijd voor.

3 opmerkingen:

Hannie zei

Fijn Mia dat je zo relaxed hebt kunnen genieten van de zon zee en meer! Doet je goed , en weer extra energie voor het quiltgebeuren! Natuurlijk ook weer veel inspiratie opgedaan?

Ineke zei

De eerste foto alleen al geeft me een nostalgisch gevoel. Ik ben op Walcheren geboren en ging altijd op de fiets naar het strand. Maar dat is......jaar geleden.
http://ineke-rens.blogspot.com

marjolijn zei

Fijn dat je zo hebt genoten en heerlijk uitgerust bent. Het creatieve komt vanzelf weer.
gr. Marjolijn