Translate

maandag 1 augustus 2011

Dassen met een verhaal

In april is mijn vader overleden, 85 jaar en bij zijn volle verstand. Een maand later vroeg mijn moeder kan je me helpen de kleding van Pa uit te zoeken? Tuurlijk, is het niet te vroeg? Nee het maakt me zo verdrietig om al die kleding te zien. Samen hebben we alles uitgezocht, mijn vader had belachelijk veel kleding en niet van de eerste de beste nee er zaten geen koopjes tussen. Veel van zijn kleding zijn naar sociale projecten gegaan. Mijn moeder blij dat ze in gebruik bleven en dat een ander daar nog wat plezier aan kon beleven.

Gut zegt ze, wil jij zijn stropdassen hebben. Had hij die dan nog? ik wist dat er een stuk of vier zouden zijn voor eventuele festiviteiten of begravenissen. Hij was namelijk altijd chic gekleed, behalve de laatste 30 jaar. Hij was vroeg met pensioen en had al zijn "nette" kleding weggedaan had het niet meer nodig zei hij.
Groot was dus mijn verbazing dat hij er in die laatste jaren toch nog zo'n 35 stropdassen had verzameld en twee keurige strikken.

Dus ben ik vanmiddag in de zon gaan zitten met die bundel, eerst bedacht wat ik ermee zou gaan doen en toen maar uithalen. Ik kan natuurlijk de stropdas gebruiken zoals ze zijn, maar ik heb een ander plan. Ik ga er drie quiltjes van maken, een voor mijn moeder, mijn zus en mijn broer. Elk quiltje bestaat dus uit 11 stropdassen.

De twee tweeddassen hou ik zelf.


merkjes

ingewanden

En dan een mand vol, zo te zien kan ik er heel wat van gebruiken

7 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een goed idee. Daar zal iedereen blij mee zijn en een mooi aandenken.
http://ineke-rens.blogspot.com

marjolijn zei

Een pracht idee, maar nog een hele klus, denk ik.
gr. Marjolijn

Christina Fokkema zei

wat lief dat je eerst aan hen denkt en ook nog wat voor ze gaat maken. Daar zullen zeker blij mee zijn.

Hannie zei

Een mooi idee. Het loshalen vergt wat tijd,maar dan komt het betere werk!Ik denk dat ze allemaal blij zijn met zo'n mooi aandenken!

Suus zei

Dat zullen bijzondere quiltjes worden.

Corinne zei

Goed idee, prachtig projekt, zal je moeder heel erg blij mee zijn. Succes.

Aart zei

Goed idee om er diverse quiltjes mee te maken. Van de restjes kan je ook nog een print maken op stof. Als je wilt weten hoe reageer dan even terug. Er staat een artikel in één van de Quilting Arts.
http://quiltaart.blogspot.com