Translate

maandag 18 april 2011

Roos


Het thema voor De-Uitdaging was Roest, leuk idee maar roest staat voor mij voor vergankelijkheid en oud en niet meer bruikbaar. Ik had er moeite mee, vooral omdat het nogal emotioneel is op dit moment. Ik had 4 verschillende ontwerpen gemaakt maar telkens kwam daar een man in terug op de een of andere manier. En dat wil ik niet. Om mijn hoofd leeg te maken heb ik een stapel quiltbladen gepakt en die door zitten bladeren. En toen kwam ik deze roos tegen. Dus een beetje jatwerk, een klein beetje maar want het origineel is trapunto en dat is dit natuurlijk niet.

Toch is dit weer een link, toen ik klein was vertelde mijn vader verhaaltjes over wie hij was en wat hij kon, een van de meest fantastische was dat hij lichtmatroos in de Sahara was geweest. En natuurlijk geloofde ik dit en dacht dit wordt een woestijnroos, ook komt de roos voor in het prachtige The Rose van Bette Midler en als ik geen tulpen op tafel heb staan dan zijn het wel de Vicky Brown rozen als die er tenminste zijn.
De ondergrond is verroest met schuursponsjes die een paar dagen hebben liggen broeien, de lijnen heb ik gestikt met dun haakgaren met kleurverloop.

De roos heb ik gemaakt van een verroeste lap die om een oude lantaarn twee dagen heeft staan pruttelen in de zon en boven de verwarming.

De blauw groene is shibori geverfde damast.mijn roos

4 opmerkingen:

Hannie zei

Ik heb begrepen dat het erg moeilijk was om tot een ander ontwerp te komen? Maar toch heb je er iets bijzonders van gemaakt! Een woestijnroos in het zand. Prachtig gedaan!

Christina Fokkema zei

Beter goed gepikt dan slecht nagemaakt toch? Soms is de doos met fantasie leeg en dan moet je hulpmiddelen gebruiken. Wat me opvalt is die prachtige garen waar je mee hebt genaaid. Iedereen zegt dat het moeilijk naaien is en jij gebruikt gewoon een mooi glimmetje. Prachtig.

Corinne zei

Je hebt die man toch uit je hoofd gekregen want hij komt echt niet meer terug in je ontwerp. Apart het contrast van de tere vergankelijke roos met het harde roest. Goed ontwerp, heel mooi uitgevoerd zo met de blauwe lijnen, geven een heel mooi resultaat.

marjolijn zei

Toch een prachtig resultaat. En ja, het is een lastig thema, zeker als je zo "vastgeroest" gaat zitten aan een onderwerp. Al met al nu heel geslaagd geworden.