Pagina's

Translate

maandag 31 mei 2010

Het huwelijk van 2010


Het huwelijk van 2010 voor ons is de trouwpartij van Tobias en Jannie. Straks op 2 juli geven zij het ja-woord.
Voorafgaand aan dit gebeuren moet er natuurlijk heel veel gebeuren.
Het trouwcostuum van Tobias met alles erop en eraan hangt klaar bij ons in de kast.
Ver weg van nieuwsgierige blikken.
De jurk van Jannie mag ik maken en daarvoor is mijn studio/atelier/naai/quilt/computer-kamer voorlopig voor iedereen verboden toegang. Nou ja Jan mijn lief mag binnen maar verder helemaal niemand behalve Jannie want die moet passen of alles klopt.
Afgelopen zaterdag hebben Jannie en ik, samen Amsterdam onveilig gemaakt en hebben alles gekocht wat nodig was voor haar jurk. Zondag (gisteren) heb ik het proefmodel uit elkaar gehaald en heb ik de stoffen geknipt.
Vanmorgen ben ik gaan zitten achter mijn naaimachine en wat is dat toch leuk, genieten en nog eens genieten om zo iets leuks te mogen maken.
Vervolg komt. En nu eerst een kop koffie en een sigaretje op veilig afstand van het grote geheim.

woensdag 26 mei 2010

Mozaiek in Almere


Ik woon al meer dan twintig jaar in Almere en heb het hier naar mijn zin. Vooral sinds wij in haven wonen wat nog steeds een dorps karakter heeft.
In Almere stad zijn er rond het centrum heel veel veranderingen, voor namelijk door de bouw van het nieuwe stadshart. Persoonlijk heb ik er niks
mee, het is koud onpersoonlijk en de winkels die er zijn kom je tegenwoordig in elk centrum van een stad tegen.Bovendien moet je bijna een berg beklimmer zijn om die steile hellingen op en af te kunnen. Dus als ik ga, dan is dat vooral gericht op wat ik moet hebben en niet voor het gezellig winkelen. Maar er zijn ook wel hele mooie dingen, zoals dit Time==Art van Emeke Buitelaar, samen met een aantal inwoners heeft zij een kunstproject gemaakt wat bestaat uit een klok en vier banken. Deze zijn allemaal met mozaiek bewerkt.

zaterdag 15 mei 2010

ATC

Ik heb allerlei doosjes op een plank staan waarin diverse spullen worden bewaard zo ook de ATC die ik krijg via een ruil. Maar op een gegeven moment kunnen er geen doosjes meer bij geplaatst worden dus op zoek naar een andere oplossing die meer ruimte bied in mijn "poppenhuis".
Die lag werkelijk nogal voor de hand, op de vrijmarkt voor kinderen in Almere hadden Menno en Jasper albums gekocht van Pokemon. En natuurlijk moet je al die kaarten die er in zaten goed bekijken volgens de boys. Tuurlijk snap ik niks van het pokemon gebeuren, in mijn tijd ging je naar V&D om filmsterren foto's te kopen maar verder verzamelingen waren er niet. Bij het bekijken en beluisteren van alle ins en outs, zag ik opeens de oplossing voor de ATC cards. Euh mag ik even proberen? En ja de ATC passen precies in een pokemon map.
Dus ik naar B.S. een geliefde winkel voor kinderen en daar zo'n funpakket gekocht, nog afgeprijsd ook, ik blij en de jongens weer kaarten erbij met een funboek.
Een bewerkte lap op maat gemaakt en klaar is mia

woensdag 12 mei 2010

fibermail en Atc

Deze kaart kreeg ik van Linda uit Australie, zij doet ook mee met de fibermailgroep en het thema was maskers.
Tja en dan heb je twee kleinzoons die "in" de ban zijn van Spiderman en andere filmfiguren, dus die wilden allebei de kaart wel hebben. Nee, zei Oma, die kaart is voor mij.
Je zag ze denken, maar deze kaarten gaan in mijn map voor de bewaar. Maar dat masker maken is erg leuk dus zodra ik iets meer tijd heb ga ik voor de beide heren aan de slag. Mogen ze zelf een figuur kiezen, zij tevreden en ik ook.
Bij dezelfde post zat ook een ATC van Linda, vanuit Autralie, amsterdamse grachtenpandjes. Geweldig leuk. Deze zijn gemaakt dmv een zeefdruk.

maandag 10 mei 2010

fibermail kaarten

Fibermailgroep had weer een tweetal thema's voor het maken van kaarten.
Deze heeft als titel hortensia's, nephortensia blaadjes en stikwerk.
Dit is een met de kwast geverde olifant en bewerkt met organza.
Dit is de olifant uit India, de quilt techniek vond ik in een oud boek, en is uitsluitend opvullen.


zaterdag 8 mei 2010

Fibermail en Movie Stars

Vanmorgen toen ik terug kwam van de bee van de Movie Stars, lag er een kaart van Aly van de fibermail groep. Haar mozaïek kaart is heel apart van kleur, goud/bruin geverfde tyvek en met kraaltjes en steken bewerkt.
En we hadden natuurlijk weer de bee van de Movie Stars. Een kleine club want van de tien waren er vijf elders. Eigenlijk was dat wel leuk ook al zijn er wat lege plekken aan de tafels. Nu was er meer uitleg van het werk wat er gemaakt was.
Dit is de quilt van Esther, ik geloof dat ze daar nu ongeveer een jaar of vijf mee bezig is, en eindelijk nadert die sampler zijn voltooiing. Nou eindelijk, ze had hem al een keer helemaal in elkaar maar dat beviel haar niet. Dus alle blokken weer uit elkaar gehaald en opnieuw de top samengesteld. Esther maakt alles met de hand en met veel geduld. En het zijn haar voeten die deze weelde dragen.

Maria heeft haar hexagonnen klaar. Prachtig op de hand gemaakt. Vooral het quiltwerk is zo mooi gemaakt. Hier zitten verschillende motieven in, strakke lijnen. vierkanten en ruiten groot en klein.
Bij de aanblik van haar hexagon heb ik besloten de mijne maar voor de tweede keer uit elkaar te halen en mijn ontwerp maar aan te passen. Wanneer die klaar is (dat duurt nog wel even) hoop ik dat mijn hex minstens even mooi wordt.


woensdag 5 mei 2010

Glas in lood

Vorig jaar heb ik voor de dames van de maandagmorgengroep een workshop georganiseerd voor het maken van een Glas in Lood. Angelika, Desiree en Marijke zijn daar bij hard aan het werk gegaan en hebben zich werkelijk uit de naad gewerkt om hun resultaat te krijgen. De Mondriaan van Marijke heb ik al eerder laten zien en nu dan ook de twee andere Glasjes van Angelika en Desiree.

Dit is de roos van Angelika, hij is prachtig doorgequilt en de rand is met veel zwoegen en gepuzzel gemaakt.
En dit is Marie van Desiree. Nou ja het is natuurlijk Maria en het kindeke, maar in de wandelgang van Dees is het Marie geworden. De kleuren springen je tegemoet, het quilten was niet erg gemakkelijk maar is toch heel mooi geworden.

Het is geweldig om mee te maken hoe de quilts zijn ontstaan en verwerkt. En wat eigenlijk het allerleukste is, ze hebben ieder gezocht naar een onderwerp wat precies bij hun zelf past.


verrassing

Mijn lief is een pensionado of te wel, jong met pre-pensioen. Hij kent veel mensen door zijn flexwerk in de millieustraat.
Als wij door het dorp lopen is er altijd wel iemand die hij kent. Uh Jan als ik dit of dat kwijt wil, kan dat dan ?
Zo ook een mevrouw, de prachtige stempels uit haar achterbak liggen nu in mijn vensterbank. Binnenkort maar eens uitproberen.

maandag 3 mei 2010

Veldhoven

Afgelopen week waren er weer de europeesche quiltkampioenschappen. Ik doe daar graag aan mee, elk jaar een ander thema voor de wedstrijd en ook de andere takken van quilten komen daar aan bod. Het thema was Ritme.
Op woensdag avond wordt je gebeld als een je in de prijzen bent gevallen.
Ik dus niet, maar er was wel een lege plek naast me, en daar had dus Hilde zullen hangen. Had ik weer, kon ik naast een winner hangen maar ging dat niet door.
Maar even over mijn inzending, ik had voor het thema Move gemaakt, Move in ritme's van alledag. De stoffen heb ik zelf geverfd, het blok is herhaald bewerkt met vliesofix en summier doorgequilt om de beweging niet te verstoren.
Mijn motivatie hier voor was:
Ritme is beweging Rhytm is movement
Ritme is terugkerend Rhytm is repeated
Ritme zit in jezelf Rhytm is in yourself
Ritme is beleven Rhytm is experience
En er was een bijdrage van Anco Brouwers, geweldig mooi, en inzendingen uit Israel en Hongarije maar ook uit Italie en Duitsland en Belgie, nu vergeet ik er natuurlijk een paar andere landen, maar het is behoorlijk internationaal aan het worden. En wat heel belangrijk is ten opzichtte van de vorige jaren, was dat alle quilts goed zichtbaar hingen.
Ik vond het weer de moeite waard om daar heen tegaan.