Translate

zondag 31 oktober 2010

Raaf

Voor De-Uitdaging was het thema Mystic, en wat bedenk je dan? Ik ben op zoek gegaan naar legendes en verhalen die van invloed zijn/waren op belevingen. Bij het zoeken kwam telkens de Raaf naar voren. Vaak als brenger van slecht nieuws. Maar bij mijn zoektocht kwam ik ook andere betekenissen tegen.
Het begon bij de Germaanse God Wodan die twee boodschappers had Huginn en Muninn. De Kelten zagen de Raaf als Goddelijke kracht die overwinning in de strijd en vruchtbaarheid zou geven, maar een zwarte Raaf bracht narigheid als er een witte vlek op de Raaf was dan bracht hij geluk. Grieken hadden de Raaf als symbool voor een lang leven en bij de Chinezen was hij de verbeelding van de tijden van de zon.
Wonderlijk dat dit dier zoveel verschillende vormen aan kon nemen in de verschillende culturen.

Mijn Raaf is ontstaan uit de verschillende verhalen die ik las. Voor mij is hij een boodschapper van vrijheid en zoeken naar een nieuwe morgen.
De Raaf is opgebouwd uit dikke plakvlieseline die ik beschilderd heb met acryl verf en een waaierpenseel, omdat ik de zilverenstralen wilde hebben, heb ik de kringen van de maan op de achterkant gecirkeld met op de spoel het zilvergaren. De boom en Raaf heb ik op dubbele vlieso getekend en met dubbel zwart geverfde katoen op de ondergrond gezet volgens raw edge techniek. De nevel is van witte organza met paars garen om de mystic te benadrukken.


5 opmerkingen:

Hannie zei

Ik had het al gezegd op de blog van de Uitdaging: Prachtig! Je verhaal erbij is voor mij helemaal bijzonder! En wat goed,die foto's van de bewerkingen.Helemaal duidelijk!Een bijzonder werk!

Corryna Janssen zei

Heel erg mooi. En zeker met de toelichting er bij. Mooi om te lezen hoe je dit voor elkaar hebt gekregen.

Suus zei

Oh hij is prachtig Mia, en nog mooier door de beschrijving, wat fijn dat je dat er bij schrijft.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig !! De indianen hebben er heel veel verhalen over. Je hebt het echt heel mooi uitgewerkt groet liesbeth

Corinne zei

Hij is echt geweldig.