Pagina's

Translate

vrijdag 16 april 2010

De Uitdaging

Wij gaan graag met de caravan naar de Vendee in Frankrijk, dat is een van de mooiste plekjes op deze Aertcloot. Pal aan de Atlantische Oceaan en dan op zwertocht door allerlei gehuchten en steden. Op een van onze zwerftochten waren wij in Nantes, op zoek naar een Quiltwinkel in een klein straatje terecht. Ach wat heerlijk, allerlei kunstenaars hadden daar hun ateliers. En van die etalages sprong er wel heel erg uit. 4 grote schilderijen van Touaregs in hele felle kleuren. Prachtig geel en warm sahararood en hemelsblauw. Daar moest ik wel voor stil blijven staan. Heel geheimzinnig staarden die mensen naar me toe, en toen bedacht ik dat ik ooit eens iets van de touaregs wilde maken.



En toen werd het thema van de groep de uitdaging contrast.



Geweldig, ik wist precies wat het worden moest, mijn Touareg. Zoonlief had een T-shirt van Parijs-Dakar en daar staat een touareg op als logo.

Foto gemaakt, uitvergroot, uitgetekend, overtrokken op vliesofix en blauwe en witte stof gezocht in mijn kast. De witte stof is flanel zodat het er wat bovenop komt te liggen.



Mijn Touareg heb ik met een cordonsteek vastgezet, en heb het niet verder doorgequilt omdat dan de aandacht van de Touareg wordt afgeleid.




2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel goed Mia! Die vormen zeggen alles! Misschien een optie om met rijgsteekjes te quilten met garen in dezelfde kleur?

marjolijn zei

Prachtig getroffen. Less is more!
gr. Marjolijn