Translate

vrijdag 9 april 2010

Movie Stars


Vandaag hebben wij een verrassingsochtend voor Bee Queen Annie georganiseerd, afgelopen week heeft zij een kroonjaar bereikt en dat laten wij niet aan ons voorbijgaan.
Hilly heeft voor haar een 7-punten ster getekend, en ieder van ons heeft zo'n sterblok gemaakt. En wat leuk wij zijn met zijn tienen dus kwamen we op haar leeftijd uit.
Veel koffie en nog meer gebak, en een leuke workshop van Maria.
Voor iedereen van de moviestargroep had zij een map gevuld met patroontjes voor stichery, behalve een leuke beschrijving zat daar ook nog materialen in en een blanko boekje wat er mee bekleed kan worden met stof naar eigen keuze of smaak. Behalve de map had Maria ook nog een leuke truuk voor ons. Als je borduurt dan krijg je meestal een knoopje achter je borduurwerk. Nou zoals zij ons heeft geleerd niet. Het gaat als volgt; 1. neem een lange enkele borduurdraad, 2 vouw die dubbel en doe de uiteinden in het oog van de naald, 3 steek in de stof op de plaats waar je wilt beginnen en haal de naald door het lusje wat overblijf, 4 steek dan terug voor de stiksteek.
Het bizarre is dat ik al heel lang borduur en nog niet eerder over deze truuk had gehoord.

Natuurlijk waren er ook nog prachtige quilts, Christien die een hexagon af heeft, Jaqueline die met William Morris stoffen een prachtige quilt aan het maken is, Jane die een lief quiltje voor een kennis aan het maken is.

Oh ja en waarom een paars randje? Nou iedereen had iets paarsigs aan, bij toeval want het was niet afgesproken.
1 opmerking:

hannie zei

Leuke truc Mia, Ik heb het meteen opgeschreven,en ga het ook proberen!