Pagina's

Translate

zaterdag 25 april 2009

Eindelijk

Ongeveer 6 jaar geleden hadden we een stampioenroos gekocht en in een kuip op het balkon van ons tijdelijke appartement gezet, natuurlijk deed die plant niets. Ondertussen staat de stampioen al weer drie jaar in onze achtertuin en eindelijk hebben we een bloem erin. Of het komt door de pomp die ik kreeg of gewoon geduld maar de bloem is schitterend.

dinsdag 21 april 2009

dasjes

Een paar dagen geleden zag ik bij Hannie een vestjes quilt. Gut dacht ik wat grappig ik heb voor Jan ook eens zoiets gemaakt. Voor een expositie had ik mijn quiltkist opengemaakt en bij het doorzoeken kwam ik de dasjes weer tegen.Het heeft aan zijn kantoordeur gehangen ipv een naambord, ach zei hij als het moet vinden ze met toch wel. Overigens had hij zijn deur nooit dicht, dus dat vinden lukte altijd wel.

vrijdag 17 april 2009

vrijdag movie star dag

Het is weer vrijdag dus deze keer maar op de fiets naar het Buurthuis in de Filmwijk. Klein probleempje onderweg, de brug naast het Almeerse kasteel is gesloopt, jeetje mopper ik tegen een bruggensloper/bouwer, kan ik helemaal terug fietsen, nou zegt een mannetje vergoeilijkend hij komt wel weer terug hoor wijffie. Ja ja dacht ik, maar voorlopig kan ik omkeren en via via langs de achter kant van het kasteel alsnog naar de bee gaan.

Onderweg bedacht ik me dat er nog wel een quiltje bij mijn strubbelingen pastte. Dit heeft niks met de brug te maken maar alles met de omwegen die ik moest nemen. Dit was onze groeps inzending voor de miniatuurtentoonstelling in Tiel.

En wat een verrassing was dit, Christien (links) was met Greet (rechts) meegekomen, ze was al geruime tijd afwezig door ziekte maar gelukkig was ze er weer. Net als Maria die een paar maanden in zuid europa heeft rondgetourd. Gezellig al die verhalen weer te horen. Grote afwezige was Annie, raadsel waar hangt zij uit, niemand van onze filmsterren die het wist, want hoe komen we nu aan koffie en thee. Toch maar naar residentie Annie gebeld, blijkt ze hartstikke ziek te zijn, buikgriep zei haar echtgenoot. Van ons natuurlijk beterschap en we hebben meer gekletst dan gequilt. Oh ja er kwamen toch nog wat simpele adviezen over en weer. Dus helemaal niks?

woensdag 15 april 2009

Thinnerdruk of hoe ging dat ook alweer

Hoe deed ik het ook alweer, thinnerdruk. Begin jaren tachtig volgde ik de opleiding creatieve handvaardigheid bij Roel van Eerden in Amersfoort. Hartstikke leuk, mooi atelier midden in het stadspark waar we bijna alle technieken die er bestaan leerden waaronder thinnerdruk.
Toen ging het op papier, maar natuurlijk wil ik nu op stof een afdruk maken, het grappige is dat het tegengestelde afdruk wordt. Dus proberen en proberen maar. Gelukkig is het lekker weer zodat ik buiten in de tuin kon gaan prutsen.

De eerste twee wilden niet erg lukken vind ik wel jammer want het was zo´n mooie oude kop van een man en van een veld met olifanten, maar de laatste ging wel iets beter, ach ja, en dat zijn natuurlijk tulpen.
Maar ik denk dat het licht aan de glossy bladen. De eerste twee waren van vrij dik glossy papier en de laatste van een wat dunner tijdschrift.

woensdag 8 april 2009

Dagboekquilts in Leiden

Tot en met zondag 12 april is het nog mogenlijk om de tentoonstelling van de dagboekgroep A-Fier in het Wevershuis in Leiden.
Er zal dan een demonstratie verven van stoffen gegeven worden door Marijke de Boer.
De tentoonstelling trekt behoorlijk wat bezoekers uit ongeveer alle delen van de wereld. De reacties op de dagboektentoonstelling is hart verwarmend.

zondag 5 april 2009

colours of africa

Colours of africa is een project van het collectief Connextion, bestaande uit Annette Jeukens, Laura Lieberberg, Jaqueline de Jong en Hella Sluiters zij gaan de ingezonden a-vier quilts verwerken en veilen ten bate van het Chris Hani chreche project in Turbagh Zuid Afrika.
De tentoonstelling wordt in april 2010 gehouden in de Oude Pastori en Essen Belgie.
Tevens worden er behalve kunstmarkten en workshops ook een veiling gehouden van de ingezonden stukken.
Bij het zoeken via google kwam in op prachtige foto/site´s terecht met prachtige hotels en parken ook de tuin projecten kwamen te voorschijn. Jammer dat er nog geen informatie over de Chris Hani creche te zien is. Wie weet komt dat binnenkort, zodat het voor iedereen duidelijker wordt hoe belangrijk dit voor de kindjes van Turbagh is.
Vrouwen
zonder hen geen warmte
zonder hen geen voedsel
zonder hen geen thuis
zonder hen geen toekomst
vrouwen van Chris Hani creche
zij koesteren
zij waken
zij strelen
zij leggen de basis
de vrouwen van Chris Hani creche
mia

zaterdag 4 april 2009

tussendoortje bij de movie stars


De tussendoor bee was bij Annie, ach dacht ik, nog gezellie ook, zo voor de paasemus, weet je wat ik haal wat aardigs voor haar. Zo gezegd, zo gedaan. Een half stenen ei met violen geeft toch een vrolijk gevoel.
Maar terwijl ik bij Annie aan de koffie zit en zie dat de een na de ander met een vrolijk bloemetje/plantje komt binnen zeilen ging er ineens een lichtje bij mij branden. Oh hemeltje het is de verjaardag van Annie. Het schaamrood op mijn kaken want ik had natuurlijk weer eens niet op de verjaardagslijst gekeken.


Ik laat de foto toch zien, vind deze quilt heel bijzonder. Ik ben al heel lang zwart/wit stofjes aan het verzamelen om eens iets anders te maken. Maar Mieke was me voor, nou ja eigenlijk haar dochter want daar is deze quilt voor. Mieke heeft de quilt door laten quilten door Elly Prins en ik moet zeggen een patroon naar mijn hart, al de draaiingen zorgt er voor dat het ondanks de twee kleuren toch een wervelende quilt is.



De achterkant is helemaal wit en door het zwarte garen komt het patroon hartstikke mooi uit, je bent bijna geneigd om dit boven te leggen.

donderdag 2 april 2009

grappig

Het begon met een groen lapje, toen een gele, een ander had weer rood en die weer blauw en dus hebben we met elkaar geruild en toegevoegd en dan krijg je verschillende motieven verschillende ontwerpjes maar met dezelfde stoffen.


Natuurlijk gaan ze in de lqoldekenkist voor het ziekenhuis.