Translate

woensdag 15 april 2009

Thinnerdruk of hoe ging dat ook alweer

Hoe deed ik het ook alweer, thinnerdruk. Begin jaren tachtig volgde ik de opleiding creatieve handvaardigheid bij Roel van Eerden in Amersfoort. Hartstikke leuk, mooi atelier midden in het stadspark waar we bijna alle technieken die er bestaan leerden waaronder thinnerdruk.
Toen ging het op papier, maar natuurlijk wil ik nu op stof een afdruk maken, het grappige is dat het tegengestelde afdruk wordt. Dus proberen en proberen maar. Gelukkig is het lekker weer zodat ik buiten in de tuin kon gaan prutsen.

De eerste twee wilden niet erg lukken vind ik wel jammer want het was zo´n mooie oude kop van een man en van een veld met olifanten, maar de laatste ging wel iets beter, ach ja, en dat zijn natuurlijk tulpen.
Maar ik denk dat het licht aan de glossy bladen. De eerste twee waren van vrij dik glossy papier en de laatste van een wat dunner tijdschrift.

3 opmerkingen:

hannie zei

Het is een leuk experiment Mia! De afbeelding met de tulpen is erg mooi! De "kop" vind ik nog niet zo gek. Misschien toch bruikbaar? Hoe gaat het eigenlijk precies in zijn werk?

Desiree zei

Juf?? vind je dit een leuke nieuwe opdracht voor ons?? IKKEWEL!!!

StudioEigen zei

Beste Mia,

Weet u een manier om thinnerdruk op textiel te fixeren zodat het gewassen kan worden?
Ik ben nl. theedoeken aan het maken met thinnerdruk.
Ik hoor graag!
groet,
Claudia Lasonder