Pagina's

Translate

donderdag 10 december 2009

Tentoonstelling Amnesty International in Den Haag

Vanmiddag is in Den Haag de quilttentoonstelling voor Amnesty International geopend. Inge Duin is de organisator van deze tentoonstelling waarvoor zij al vroeg in het jaar uitnodigingen had gedaan aan quilters, met het verzoek om mee te willen werken aan deze thema tentoonstelling. Het thema was natuurlijk de rechten van de mens. Het was een bijzondere bijeenkomst. Bijna alle quilters zijn gekomen en hebben hun werk zien hangen. Het waren allemaal bijzonder mooie quilts met een boodschap. De inhoud van die boodschap varieerde van onderdrukte bewoners van Tibet, via kampen en boodschappen over de rechten van de mens.







Inge Duin met Dhr. Bos, muziekant en bezoekers

De opening zou worden verricht door de staatsecretaris Mevr. Albayrak. Zij was helaas verhinderd maar werd goed vertegenwoordigd door een medewerker van Justitie Dhr. Bos. Ook was er aan de hand van muziek ook aandacht voor gedichten uit verschillende landen.






In totaal hingen er ruim 23 quilts in diverse maten. Na de opening was er nog een hapje en een drankje wat georganiseerd was door de Centrale Bibliotheek van Den Haag,

B.O.O.T. is mijn inzending.
B=bescherming O=onderwijs O=opvoeding T=tehuis









Mijn eigen inzending had ik gemaakt naar aanleiding van een radio uitzending. Daarin werd verhaald over de rechten van kinderen in oorlogsgebieden. Over de misbruik van die kinderen die vaak geroofd of ontvoerd worden om als kindsoldaat te gaan leven. Verhaal van een jongen ontroerde me, hij vertelde over zijn leventje en hoe hij uiteindelijk door een organisatie gered was. Die organisatie bood hem een toekomst.



Ik heb stof geroest als verdroogde aarde, de vlam van amnesty met discharge op bruin geverfde stof, een negatief (l) en een positief koppie (r) en geprobeerd het kind te redden door de boot te laten varen naar een veilige toekomst.





1 opmerking:

hannie zei

Leuk die collage Mia! ik vond je quilt ook bijzonder, met de geroeste stof,en het mooie thema!
En heel fijn, om elkaar weer eens te zien en te spreken!