Translate

vrijdag 18 december 2009

Voedsel Loket Almere

Vandaag en morgen zijn er weer verschillende supermarkten die mee werken met de inzamelactie van het VLA of wel Voedsel Loket Almere.
Hier in Almere worden mensen door de kerk en maatschappelijk werk doorverwezen naar de VLA voor hulp en bijstand bij hun vaak financiele problemen. Door gestructureerde begeleiding kunnen mensen na een maand of vier weer helemaal zelfstandig hun leven oppakken.
Deze mensen krijgen dan als ondersteuning elke twee weken een voedselpakket wat samengesteld wordt uit produkten die vrijwilligers worden verzameld bij de klanten van die supermarkten.

Het afgelopen jaar hebben ruim 450 gezinnen gebruik kunnen maken van het VLA en dat betekend dat ruim 1300 mensen weer op weg geholpen zijn.

Samen met Marijke heb ik vanmorgen bij AH in Almere Haven gestaan, de reacties zijn hart verwarmend en hebben in de drie en half uur die wij daar stonden behoorlijk wat opgehaald.

3 opmerkingen:

hannie zei

Een prachtig initatief! Alleen jammer dat het hier in Nederland nodig is. Gelukkig zijn er mensen zoals jullie die er de noodzaak van inzien,en er hun schouders onder zetten! Succes.

Dees zei

Dank je wel voor jullie inzet. Ik heb een mooi gesprek gehad met de vrijwilligers bij AH in Almere Buiten. Zó positief! Inderdaad, wat Hannie zegt, jammer dat het in Nederland nodig is maar mooi dat er mensen zijn die om mensen geven. Complimenten Mia. Jij maakt deel uit van een groot geheel! x Dees

Anoniem zei

Ha Mia,
Ik had gisteren ook al gemaild, maar zie mijn reactie niet. Dus nog maar eens dan: wij hebben zo'n beetje hetzelfde ritueel, maar dan niet de wandeling met de hond.Maar voor ons begint de zondag wel met De Sandwich, ken je dat ook?
Goede muziek en een ontspannen presentator.
Mieke