Translate

zondag 20 december 2009

Een zondag in December

Op zondag hebben wij bijna altijd een bepaald ritueel, vlak voor twaalf uur dekken wij de tafel om aan de lunch te beginnen, en dan gaat radio II harder aan. Waarom? Nou dan is er adres onbekend van de KRO en die uitzending duurt dan tot 2 uur. Dus genieten van een broodje en koffie en ondertussen horen wij zoektochten die soms de wereld over gaan. Soms leuke verhalen waarom iemand gezocht wordt maar soms ook hele verdrietige. Om 1 uur snel de tafel afruimen onder het nieuws en dan met een handwerkje de rest afluisteren.
Na 2 uur zijn we weer helemaal bereikbaar voor alles en iedereen.
Meestal wordt dat een wandelingetje met de hond. Onze hond Famke is helemaal door het dolle heen, ze probeert elk vlokje te volgen en dan op te eten, geen doen natuurlijk. Maar goed het beest is even bezig. Ze hangt de hele dag voor het raam in de stoel over de leuning om te zien waar het allemaal vandaan komt.

Nu wonen wij natuurlijk geweldig dicht bij het bos dus de dagelijkse wandelingetjes met haar zijn telkens een koud feestje voor haar. Alleen die haren van haar pootjes zijn lang dus daar hangt telkens een behoorlijke ijsklomp aan. Dus om de 10 a 20 meter staat ze stil met een zielig pootje omhoog.
Onze versierde heksenboom ziet er geweldig uit. De heksen en de gouden ballen zitten onder een mooi laagje.

2 opmerkingen:

hannie zei

Leuk die plaatjes met Famke in de sneeuw. Ze vind het geweldig!En de heks in de sneeuw prachtig. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het eng vind, om nu naar buiten te gaan. Bang om iets te breken? Maar een mooi gezicht is het wel!

Corinne zei

Hoi Mia,
Fijne kerstdagen en een heel gelukkig en creatief 2010.