Translate

maandag 2 november 2009

Zee-Bra

Klaar is de Zee-Bra. De top is samengesteld met theedoeken uit de winkels van Zeeman en de Wibra. Enige tijd geleden hadden deze winkels van die aanbiedingen dus maar eens een poging gewaagd om met de theedoeken wat te doen.
En nu ligt de Zee-Bra dan op bed, ik denk niet voor lang want dat ding is hartstikke dik en zwaar geworden. En mijn luxe slaapsuite is dan ook niet berekend op zoiets warms.
Ik wilde eigenlijk een ander blok van de theedoeken maken, maar het materiaal is of erg los van structuur en rafelt als een gek (wibra) of vrij dun (zeeman).
Dus sterren kon ik vergeten maar ook een patroon van Kaffe Fasset zat er niet in.
Het blok is eigenlijk vrij simpel te maken, je werkt met banen die je aan elkaar zet en daarna snijd in punten. En die punten zet je dan weer in elkaar tot een soort driehoeken dus drie van die punten en later naai je ze in rijen aan elkaar, dus wel even wakker blijven zodat de rijen ook werkelijk cirkels worden.
De grote ruiten zijn erg rafelig en de kleine ruitjes vrij dun van stof.
Tijdens het in elkaar zetten stond dan ook de stofzuiger paraat. Wel vergat ik nog wel eens dat die rafels ook aan mijn kleren konden hangen en dan liep ik in het bos met de hond en kreeg van mede hondenbezitters vaak te horen dat ik er erg pluizig uit zag. Maar al met al vind ik het een leuk ding geworden.

4 opmerkingen:

Wil Opio Oguta zei

Hij is leuk geworden Mia. Een beetje te laat, maar was het niet een idee geweest om de stof op dunne vliezeline te stikken zodat het wat minder rafelig was?

hannie zei

Erg leuk geworden Mia! Echt een theedoeken creatie! Ondanks het rafelen ziet het er prima uit.

Dees zei

de quilt is prachtig! als de winter echt gaat inzetten dan ben je blij met zo'n zwaar ding om je warm te houden...

Margeeth zei

Hmmm, ik heb het idee dat je dit niet gauw nog een keer zult doen?
Hij is wel erg leuk geworden en je moet maar zo zien, als hij lekker warm is dan heb je wel wat mocht de cv een keer uitvallen.