Translate

vrijdag 9 oktober 2009

Workshop op de basisschool

Op de basisschool van Menno en Jasper doe ik af en toe een workshop crea. Ik probeer wat verschillende dingetjes uit, zoals het weven met plastic tasjes of het stempelen met dingen die kinderen dagelijks gebruiken.
Deze keer geprobeerd te borduren op kaarten. Heel handig die kaarten met de voorgemaakte gaatjes. Er kwamen 5 meisjes en 4 jongetjes van 5 -> 7 jaar. En een oorkaan van geluid.
Nee het zijn geen stille kindjes maar expressief en ongeduldig. Allemaal willen ze als eerste geholpen worden en dat gaat niet natuurlijk.
Een meisje (6) vertelde dat ze elke week met haar oma borduurde en dat prachtig vond. Een andere bijdehante tante (7) wist te vertellen dat het volgens haar moeder heel belangrijk was dat ze wist hoe ze moest leren handwerken.

Het resultaat mag er zijn, in een cirkel een eigen ontwerp of zomaar ineens het huisje inkleuren of de jonge heren met de rode en blauwe borduurkaarten, vooral de laatste vier waren met het puntje van hun tong uit hun mond heel ingespannen bezig.

2 opmerkingen:

hannie zei

Leuk,zeg die handwerkjes van je "kindjes".Het geeft dan toch veel voldoening denk ik?

desiree zei

Wat knap zeg! Weet je, zonder jouw uitleg hadden de leerlingen dit niet kunnen maken!