Pagina's

Translate

donderdag 15 augustus 2019

Art Almere augustus 2019

Afgelopen dinsdag mochten we weer, vol spanning want we hebben er een nieuw lid bij gekregen Eike uit Haarlem, dus veel gekletst over wat zij kan! (megaveel) en wat zij van ons verwacht. 

Tja en dan krijgen we een overzichtje van de vorige keer. De kaarten zijn voor Hilly die bedacht dat we met zelf geverfde stoffen wel iets konden doen, dus we gingen aan de slag met kralen, borduurgarens en ander materiaal. Leuk dat Eike ook al een kaart had gemaakt.


van links naar rechts Mieke - Eike
Marianna en mia
 En toen kwam het, Hilly had weer een nieuw iets bedacht. Haar thema was vervreemding en de materialen die we nodig hadden waren wat foto's en snijmateriaal.
Ooit zag zij iets in een blad en dat intrigeerde haar. Een na aantal pogingen kreeg zij dit resultaat.


Volgens haar onderzoek zijn het twee of meerdere foto's die je versnijdt en gaat verplaatsen door elkaar heen. Als je telkens de zelfde snij maat aanhoud zoals boven 1 foto bv in 2 cm breed en de andere in 1 cm breed die je gaat mixen. En dan krijg je een heel ander beeld dan je het verwacht.


Bij deze heeft ze vierkanten en lange stroken gebruikt van foto's en kaftpapier.

Stel dat je deze ontwerpen inscant en afdrukt op stof dan krijg je een bruikbare lap.

Van Eike kregen we een prachtige quilt te zien, Afrikaanse invloeden die zij blok voor blok met de hand gemaakt heeft en met sommige in de Mola techniek. Heel de quilt is prachtig qua kleur en ontwerp. Veel blokken borduurt zij ook verder met de hand.


Detailfoto met bestaande en eigen ontworpen maskers van Eike.


Vaas met bloemen van Marianna.

Marianna is bezig met bloemen in een vaas, en zoals wij arters zijn! hadden we natuurlijk best wel ideeën over hoe ze verder kan gaan, erg leuk om zo met elkaar van meningen te verschillen. 
Benieuwd hoe de quilt wordt, de foto geeft overigens geen goede indruk moet ik bekennen. In het echt is die heel sprankelend.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Interessant zeg,om te zien hoe je met de fotos weer heel andere afbeeldingen kunt creëren .
Ook mooi wat jullie met de stoffen deden, een gevarieerde proef!
De quilts mogen ook gezien worden, super!

Bianca zei

De kaarten zijn ook super mooi!