Translate

zaterdag 7 januari 2017

Lijnen

Gisteren waren wij met de jongens naar Amsterdam naar het Scheepvaartmuseum, sjonge jonge wat was het koud, ach we lopen wel even vanaf het station naar het museum is maar een klein stukkie.
Ja had je gedacht de snijdende wind en die kou maakten van een stukkie een stuk. Maar eenmaal binnen wat een geweldig museum over de scheepvaart van vroeger werkelijk alles komt aan bod van schaalmodellen tot en met de prachtige schilderijen en het zilver.
Zowel voor de jongens als voor ons een heerlijke informatieve en een leuke dag.


Ja en als je dan net als ik gek op lijnen bent dan moet je in de centrale hal even op je rug op de grond gaan liggen en naar het prachtige dak kijken. Niet dat ik dat deed maar lieve Menno zorgde voor deze foto's.


Prachtig hoe je ook kijkt en dan vooral met een winters zonnetje ziet het er bijzonder uit. Ja weer een leuke inspiratie bron.


3 opmerkingen:

miekequilt zei

Ja, wat een eind lopen hè. Viel ons ook tegen, en om eerlijk te zijn, het museum ook. Gelukkig was het lijnenspel van het dak prachtig.

Hannie de Beer zei

Inderdaad een eind lopen! Maar dan ook echt de moeite waard hé.
Een interessant museum, zeker ook de binnenplaats met het bijzondere glazen dak!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat lijnenspel van het dak van de nu centrale hal is echt mooi. Ook foto.s van gemaakt. Het is zo.n echt modern museum geworden met veel moois van vroeger nu in depot en niet alles wat ik terug wilde zien tentoongesteld. De less is more zou niet moeten tellen in musea.