Translate

woensdag 29 augustus 2012

resultaat verven op De Parel

Vorige week met Mieke aan het verven geweest, heerlijke dag zo met al dat gepuzzel. Want ik wilde nu wel eens een kleurenpalet maken. Maar als ik naar de lijst kijk met al die procenten wordt ik eigenlijk een beetje niet goed. Ik ben geen rekenwonder en zelfs met de zakjapanner kwam ik er niet uit. Maar er bleek een oplossing voor mijn probleem.  Ik kreeg via via via een lijstje met ml ipv procenten en dat snapte ik wel. Lege spuiten bij de apotheek gehaald (kost geen drol) en ja hoor ik kan het ook.
 
 
 

Nu zijn niet alle kleuren helemaal zoals op de staal kaart maar ik ben heel happy met het resultaat.
 

En als je dan op voor je car a van zit ga je natuurlijk prutsen, met acryl verf van Xenos ben ik aan het stempelen geweest. Ach aardig zullen jullie denken maar ik was benieuwd naar het resultaat als het uit de wasmachine kwam of die acryl er dan nog op zou zitten, verrassing
 

Natuurlijk hadden ik veel lappen over, dus die in de emmer gedaan en lukraak van injectiespuiten er op los gelaten. De bovenste is werkelijk geweldig, hier zie je maar een heel klein stukje van de kleuren maar de hele lap is top.
 

Tja, ik had eerder al een beetje lopen rommelen met lappen om te kijken of ik er nog iets mee kon doen, behalve als poetsdoek of droogdoek voor onze hond, bleken die hele oude ziekenhuislakens wonderlijk mooi te worden met de robijn en jaspisverf.
Nu ligt alles gestreken keurig netjes in een doorzichtige bak te wachten op inspiratie,
maar na alle transpiratie laat ik ze daar nog maar.

8 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

Ziet er heerlijk kleurrijk uit. Zo'n printactiviteit is inderdaad een leuke bezigheid zo voor de tent. Fijn dat ook na het wassen de verf top bleef. :-)

marjolijn zei

altijd weer een feest om naar te kijken! Zelfs de leklappen van de spuitjes worden beauties. En strijken is dan ook zelfs nog een feest. Ga maar lekker genieten.

Quilt Quebbel zei

Wat een prachtlappen. En die inspiratie komt heus wel.

Hannie zei

Schitterend! Echt een lust voor het oog. Ook de lukraak gespoten lap is geweldig.
Je kunt nog alle kanten op met stempelen en bedrukken. Nu even gewoon ervan genieten!

Marina. zei

Wat een geweldig mooie kleuren. Zo vrolijk.
Groet, Marina.

Aart zei

Mooie serie geverfde lappen heb je weer in je voorraad. De inspiratie komt wel weer, zeker met de lappen waar je luk raak mee aan de gang bent geweest. Morgen ga ik een kleurencirkel verven met 38 kleuren, alles staat klaar, morgen de kleurenpret.
http://quiltaart.blogspot.nl

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Heerlijk he al dat kleurtjes maken. Van die injectiespuiten is een goed idee.

Corinne zei

Mooie lappenserie heb je gemaakt. Komt altijd goed van pas.