Translate

zondag 1 april 2012

Recycling

Nee het is geen april grap, zaterdagmiddag zo rond half zes zit onze dochter aan een bak thee bij mij in huis voor het raam dat uit kijkt op de achtertuin. Oh leuk Pap is weer boven water, Pap heeft weer een dagje recyclingperron gedaan. Jeetje wat die nou weer heeft? Hoe bedoel je vraag ik terwijl ik de italiaanse tomatensoep aan het maken ben. Nou die zijtas van zijn fiets puilt uit. Oh nee zeg ik, toch geen roestig voorwerp wat hij gevonden heeft. Nee zegt dochterlief een plastic zak. Ondertussen zet ik me schrap, de lieverd komt zoveel leuke dingen tegen die mensen klakkeloos weggooien.


Hoi en een dikke kus, en met een brede smile geeft hij mij die zak. 


Nee er zaten geen roestige dingen in maar ... KLOSJES.


Toen mijn lieverd er van de week een dagje niet was, werd er een grote zak met klossen weggegooid. Zijn collega dacht.... He dat is wel wat voor die vrouw van Jan. En heeft alles in een plastic bak gedumpt. Ach en Jan dacht.... scheelt mij weer een paar eurotjes aan garens.


En daar staan ze dan, hij heeft er 42 gered van een gewisse recyling d..d. Volgens mij is het garen afkomstig van een gordijnen atelier, maar eens kijken wat ik er mee kan het is nl net zo dik als knoopsgaten of jeans garen.

11 opmerkingen:

Ineke zei

Ha.ha, ik heb ook zo'n Jan maar die heet Toon.

Hannie zei

Leuk zo'n Jan! Nu maar uitproberen!

marjolijn zei

Oh, wat een heerlijke vondst, daar mag hij wel mee thuiskomen! Zoiets komt altijd van pas.
gr. Marjolijn

janneke zei

Lijkt die van mij wel!! Die kwam laatst thuis met een oude hordeur. Want je zocht toch nog een stukje horrengaas! Alof dat niet voor een paar euro bij de bouwmarkt te koop is!!!

Aart zei

Het afval in ons complex gaat in een grote container, ik kijk er altijd wel in als ik een vuilniszak kwijt moet. Laatst zat er een rechthoekige kattenbak ik, niet gebruikt. Laat ik dat nu net kunnen gebruiken om stof in te verven. Het staat nu in de schuur!
Heerlijk om zoveel klossen met garen te vinden.
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

Wat leuk Mia dat zelfs een collega aan je denkt.

miekequilt zei

Wat een vondst! Je vindt er vast wel een bestemming voor. Het is al leuk om er proeflapjes (die dan kaarten worden) van te maken!!

Janny de Roo zei

Inderdaad leuk zo'n Jan, maar ongetwijfeld zal ie ook wel eens thuiskomen met iets, wat je liever niet ziet....?

Maria zei

Leuk blog, Mia. Ik quilt ook sinds kort in Almere, heb een cursus bij Wies Zweepe gevolgd en we hebben nu een klein clubje.
Groeten,
Maria

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Heerlijk zo'n berg klossen. Ik heb een verzameling van die grote klossen op een Ikea tafelplateau dat kan ronddraaien met grote spijkers er in. Af en toe geef ik er gewoon een draai aan om te genieten van de kleuren. Zoals groepje zijn ze ook al als de bloemen op tafel.

Corinne zei

Geweldig zo'n man, hij zal wel een dikke kus van je gekregen hebben!!!