Translate

vrijdag 9 december 2011

Map voor Album Amicorum

Bij de Fibermailgroep maken we Amicorums, Amicorums zijn de voorlopers van bv groeten over brengen of een soort poeziekaart, later kregen de meisjes de bekende poeziealbums.
De Amicorums zijn 20 bij 15 cm groot en verwerkt als een fibermailkaart dus drie lagen en lekker bewerkt.

Nu had ik het erg druk maar moest toch nog een map maken om daar de Amicorums in op te bergen, de map lag er en de eerste drie amicorums zaten er al in. Alleen die buitenkant was nog maagdelijk wit.


Komt Mieke op de bee van de Movie Stars met weer eens iets nieuws, lijnenspel. Zij had in het duitse blad patchwork fur profi's deze gevonden en vond het wel leuk.
Het is ook leuk, ik ben een beetje resten aan het opmaken dus dat kwam wel mooi uit, op een bepaalde manier snij je de stof en naait daar een reepje tussen van ongeveer 0,75 cm. Met naad snij je dan drie centimeter. En zo voort en zo voor. Van belang is dat je de bovenkant en de linkerkant van je orginele lap merkt, en dan snijden, gas geven, strijken en dan weer snijden, gas geven, strijken enzo enzo enzo. Het is leuk maar als je van plan bent om daar een hele grote van te maken, een tip doe dat dan niet achter elkaar want je wordt er een beetje dubbel suf van.

3 opmerkingen:

Hannie zei

Geweldig leuk is deze map! En wat een werk die lijnen instikken,maar het resultaat is er naar!
Ze kunnen komen de paginas.

Margeeth zei

Dubbel suf nog wel, dat is wel heel erg suf!
Het is wel een hele mooie map geworden, mooi dat roestbruin met blauw.

Chriss-Cross zei

Wat een mooie map voor je Amicorums. Zo is het echt een album!