Translate

zondag 11 december 2011

Kerstmarkt in Almere-haven

Voor de tweede keer deed ik mee met de kerstmarkt in Almere-haven, vorig jaar was het een natte hele natte bedoening, er was wel een tent maar de grond (gras) was drassig en dat leverde later heel wat zieken op.

Maar die sfeer was leuk, echt een buurt gebeuren en dat maakt de gezichten uit je straat wat herkenbaarder.


Dit jaar was besloten dat een en ander in een Dickens sfeer zou gaan gebeuren, dus de dames in de aloude bekende wijde rokken en flateusse mutsen en de heren keurig gekleed. Ook mijn Jan moest er aan geloven, in een mooie koetsiersjas mocht hij de buurtbewoners begroeten en hand en span diensten verlenen. Nee ik ging niet verkleed, is echt niet aan mij besteed. En wat ik later zag bij de andere dames bevestigde mijn ernstige vermoedens dat het geheel niet erg flatteus was. Niet dat ik nu zo elegant erbij liep maar wel warmer, want het was enorm koud, het scheelde wel dat we dit jaar een houten vloer in de tent hadden.
En dan de twee fantastische verkopers, ze hebben enorm geholpen met het inrichten van mijn kraampje en hebben best wel oog voor wat van belang was, de snoepjespot voor de kindjes die mee moesten met hun ouders, werd door hun goed bewaakt.

Jasper is denk ik de centenman in de familie, telkens als er iemand kwam kijken was steevast zijn vraag "Heb je al wat verkocht?????" Ik had nl beloofd dat voor hun werk en gesjouw er een beloning tegenover stond.
Ik heb bijna mijn hele kraam leeg verkocht, het ging geweldig, behalve de kaarten die wilden niet erg van de hand gaan. Maar op de drie grote niet te verkopen quilts na ben ik zo goed als alles kwijt. Dus voor mijn beide helpers zit er wel wat voor hun spaarpot in.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Leuke kraam en leuke helpers! Fijn dat het weer wat meewerkte,en geweldig dat je zo hebt verkocht!

marjolijn zei

Dat ziet er wel heel gezellig uit. En je had goede hulp. Jan ziet er zo toch ook prachtig uit? En leuk dat je zoveel hebt verkocht, meestal hoor je andere verhalen. Zal wel door die goede verkopers komen, denk ik.
gr. Marjolijn

miekequilt zei

Ik was er even,het was nog wel rustig,maar wel gezellig. Fijn dat je van je spullen af bent.

Anoniem zei

Jan ziet er mooi uit. Leuk dat je wat verkocht hebt in jouw kraam.Ook voor de helpers
Marjo

Janny de Roo zei

Een markt hebben en niks verkopen is balen, maar bijna alles kwijt....hoe doe je dat...? Goede afnemers dus, gelukkig voor de kinderen.