Translate

zondag 6 november 2011

Duikvlucht-Bunschoten

Afgelopen vrijdag mochten we weer. De Duikvlucht-Bunschoten dagen. Dineke Ugen had voor deze dagen het werken en verwerken van Transververf georganiseerd.
Het was een leuk weerzien, de vorige keer kon ik door familieomstandigheden er niet bij zijn en dat was heel jammer in beide gevallen natuurlijk.
De vorige keer was er gewerkt met oplosbaarvlies en die prachtige dingen die er gemaakt zijn werden nu geshowd. Ik weet nu wat me te doen staat, dat wil ik ook nog maken. Natuurlijk heb ik dat vlies al eens verwerkt maar op de wijze waarop ik nu de eindresultaten zag was weer een heel anders en bied weer veel mogelijkheden om crea aan de slag te gaan.

Het Transververven.
Nu dat kwam mooi uit, de potjes transververf staan al een hele tijd op de plank in mijn kamer en verschillende pogingen om er mee te werken mislukten telkens. Hele goed adviezen ten spijt het lukte me gewoon niet om met die verf iets te doen. Ach dacht ik is dit nu alles, het bleek dat het aan mijn strijkijzer lag, dus het had niks te maken met mijn onhandigheid of intelligentie, Mijn ijzer had gewoon niet genoeg wattage. Bij nader onderzoek ging de mijne niet hoger dan 1200 watt terwijl minimaal 2000 watt nodig was.
Oh wat een zooi als daar 13 creatievelingen aan het verven zijn.

Het waren weer hele leuke lange dagen ik was bekaf dat wel, maar het was weer de moeite waard, bij de show en tell, weer hele mooie dingen gezien. Niet dat ik jaloers van aard ben maar bij sommige ontwerpen dacht ik wel, oef dat had ik ook wel willen bedenken.

Tijdens mijn Duikvlucht dagen logeerden de heren bij ons, dus Oop Jan had de taak om met ze bezig te zijn. Geweldig niet die strenge oma. Toen ik  zaterdag thuis kwam dacht ik lekker onderuit te kunnen gaan. Bleken de heren en hun moeder er te zijn.
Gut kunnen jullie nog niet zonder mij zei ik. Menno vliegt om mijn oren maar Jasper bleef op mijn burostoel zitten, dat is vreemd dacht ik. Een hevige huilbui volgde, had die lieverd toch s'morgens zijn voetje gebroken en zit nu in prachtig blauw gips. 

Jasper vond dat ik zijn mooie blauwe gips moest zien. Hij mag er voorlopig niet op lopen dus dat wordt sjouwen met die meneer.
Wel jammer dat ik de bee gemist heb van de Movie Stars die was volgens de berichten weer gezellig, maar je kunt niet alles hebben.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Geweldig toch zo'n dagen! Transferverven is echt heel leuk om te doen, met prachtige resultaten, vooral op verschillende materialen!
Maar wat een pech voor Jasper,hopelijk duurt het niet al te lang eer het gips er af mag?
Wens hem maar sterkte van mij!

marjolijn zei

Leuk, een hele andere Duikvlucht dan ik heb gehad. En wat een leuke mogelijkheden met transferverf, vind je niet. Gek he, dat je er dan zelf thuis niet aan toekomt. Heel herkenbaar hoor. En wat een sneue kleinzoon. Kan me voorstellen dat hij heel sip is. Geef hem maar een extra knuffel.
gr. Marjolijn

Marjo zei

Ja het waren weer inspirerende dagen!
Wat een pech voor jouw kleinzoon. Hoe lang moet hij in het gips
Marjo

Miekequilt@hotmail.com zei

Ha Mia, ik hoop binnenkort weer iets moois van je te zien,want zulke inspirerende dagen moeten toch in iets moois resulteren. is die verf dezelfde als wij nog eens gebruikten toen Wil bij jou was?
Sterkte met je kleinzoon.
Mieke

Corinne zei

Het ziet eruit als of je een hele fijne Duikvlucht heb gehad, transferverven is heel erg leuk om te doen. Pech voor je kleinzoon, maar bij zo'n kleintje gaat het genezen heel snel, wel heb je nu een excuus om hem eens lekker extra te verwennen.