Translate

vrijdag 28 januari 2011

Movie Star Bee

Na alle feestdagen en griepdagen was er vanochtend weer een ouderwetse bee bij de Movie Stars. Heel veel verhalen over de afgelopen tijd en heel veel mooie dingen.
Annie, Hilly en Mieke gaan met het Gilde naar Amerika voor een grote internationale tentoonstelling, en ik zou ik niet zijn als ik niet een ietsiepietsie jalours op die meiden ben. Annie heeft voor het gezin waar zij gaat logeren alvast een Holland-Amerika quiltje heeft gemaakt.
Voor de stichting Verdanda hebben we blokken gemaakt, zo te zien wordt deze quilt bijzonder vrolijk met al die tulpen. De Stichting Verdanda maakt quilts voor mensen met een handicap die in instellingen wonen. Een paar keer per jaar maken wij met onze Bee een aantal blokken.

En dan de a.s. miniatuurtentoonstelling, elk jaar maken wij met de hele bee een quiltje. Dit jaar heeft Ellen een prachtig ontwerp gemaakt die wij als blokken maken en door Maria tot een geheel gemaakt en gequilt wordt.
En dan de show en tell die wij elke keer hebben, Deze is in wording, het is een vorm van Log Cabin op paperpies manier. Jane is hier druk mee bezig en persoonlijk vind ik dit een geweldig ontwerp.
En Madelon dacht kom ik neem weer eens een paar hexagonnetjes mee, ondertussen is de halve bee met die dingen bezig. Maar zij heeft weer twee prachtige meegenomen. De liggende heeft zij bijvoorbeeld uit twee soorten stof gemaakt. Het bijzondere van die is dat het een schuin weg lopend motief heeft. De andere is door de indeling van de punten heel spannend in het midden een ster en die stuurt de donkere banen als het ware naar buiten.
En zelf nog wat gedaan? Ja hoor gekletst en gewerkt aan een LQoL, maar tijdens een verhaal van Mieke dat haar naaimachine naalden telkens braken gaf ook mijn handquiltnaald aan dat die uit twee stukken wilde bestaan. Dus toch alleen maar gekletst en dat was heel prettig.
1 opmerking:

Hannie zei

Wat zijn er weer prachtige werkstukken geshowd! vooral ook de Logcabin variatie en de mini hexagonnetjes Geweldig! Een zeer productieve en creatieve Bee hebben jullie!
Ik kan ook me voorstellen dat je een beetje jaloers bent op de Amerikagangers?