Translate

zondag 8 augustus 2010

Terug van weggeweest

Zo, de laatste was/strijk gedaan, en de caravan is weer schoon en klaar voor de stalling. Wie weet nog even weg met de herfst vakantie. Maar de zomervakantie zit er weer op.


Wij zouden vier weken weggaan, maar dat werden er bij voorbaat al drie. Wij hadden zin in Friesland dit jaar. Wij proberen (jan en moi) om minimaal een keer per jaar een weekje in eigen land door te brengen, en deze keer zouden wij de hele zomervakantie naar de Blikvaart in St. Annaparochie gaan. En dat was goed bedacht van ons, een heerlijke familiecamping waar alle kinderen van s'morgens vroeg tot s'avonds laat bezig zijn met elkaar en met (als ze de tijd hadden) ook nog met ons ouder en grootouders.


Hoogtepunt elke dag was de trekkertocht, maaltijden werden overgeslagen of gewoon maar uitgesteld want de trekkartocht over het terrein en de bijgelegen weilanden waren het hoogtepunt van de dag. Ach een kinderhand is snel gevuld dacht ik zo.


En natuurlijk was er af een toe! een regenbui, geen nood want ik had natuurlijk wel een en ander quiltwerk bij me en de jongens wilden ook wel eens een kleedje maken.


Jasper zoals altijd gedreven om ergens de eerste mee te zijn had zijn Olifant snel klaar, natuurlijk zitten er hiaten in zijn fant maar dat mag de pret niet drukken. Menno daarentegen was heel geconcentreerd en levert een keurige olifant af, steekje voor steekje bloedserieus. Of ik er wel wat leuks van wil maken.


Verder is er in Friesland veel leuke dingen te doen, het planetarium bv. ook geschikt voor hele jonge kinderen, prachtige kerken die open waren voor bezoekers en als klap op de vuurpijl het kinderparadijs Sybrandis. Geweldig wat een leuk park, ondanks dat het "klein" lijkt ben je daar de hele dag bezig met van alles en nog wat, goed begeleid door hun medewerkers. Ach en ik dus ook in de zweefmolen of in het karretje wat boven het park rijd, nou ja je moet wel zelf trappen anders sta je 4 meter boven de grond stil. En het waterspektakel geweldig, moet zeggen voelde me weer een jaar of tien.


Maar toch blijven de zee en de stranden me meer trekken dus toch maar een paar keer de afsluitdijk over naar Julianadorp naar het strand.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Welkom thuis. Wat fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad.
En je foto van de deurknop is heel leuk.
Tot ziens.

hannie zei

Zo te zien hebben jullie het goed naar de zin gehad in Friesland? Maar is het niet zo dat als het de (klein)kinders goed gaat,het met de (groot) ouders ook in orde is.Nu weer terug in het "gewone"leven!