Translate

zaterdag 30 januari 2010

Sponsorloop voor Haiti

Afgelopen weken zijn wij geconfronteerd met het verdriet van Haiti, beelden die verschrikkelijk zijn en de gelatenheid die je soms op de gezichten van de mensen ziet.
Het is hartverscheurend dat zo'n arm land ook nog eens getroffen word door een natuurramp die een enorme verwoesting heeft gebracht.
Er wordt geld ingezameld en veel benefiet programma's gemaakt om de mensen daar te kunnen steunen.

Alle kinderen verzamelen voor de start.

Zo werd op de school van Menno en Jasper afgelopen vrijdagmiddag een sponsorloop gehouden. In de aanloop daar naar toe, hebben ouders en leerkrachten de kinderen geprobeerd duidelijk te maken waarom dit wordt gedaan. Het is dan ook hartverwarmend om te zien dat alle kinderen en hun ouders dit initiatief steunen.
Rennen over het plein en het schapenveld (lang leve de modder)

Dus stempelkaarten werden gemaakt, limonade voor de lopers na afloop en dan komt in de komende week het bericht hoeveel dit heeft opgebracht. En omdat de school midden in een woonwijk ligt, waren er ook veel buren die belangstelling toonden. Geen gezeur over herrie maar applaus voor alle kindjes.

Ach en dan zijn er nog de meisjes van de stempeltafel, het begon te regenen en we werden natuurlijk kletsnat en ijskoud. Totdat de hele school langs kwamen rennen voor hun stempeltjes.

Vanmorgen kwamen Menno en Jasper hun geld ophalen, ze vertelden dat ze het hartstikke leuk vonden dat ze iets voor de kinderen in Haiti konden doen. Jasper vroeg zich wel af of het geld voor brood was of voor potloden. En dat zet je dan weer aan het denken voor een volgende actie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goeie actie Mia. En natuurlijk applaus voor alle opa's en oma's die meegewerkt hebben.
De link doet het nu wel.
Mieke

hannie zei

Goed initiatief Mia! Applaus voor alle kindjes die meegedaan hebben, en natuurlijk ook voor de organisatoren,zoals jij, die de kou en regen trotseerden!

Anoniem zei

Solar eneragy is the future for the world.
[url=http://www.solarcourses.org/]solar generators[/url]