Translate

dinsdag 22 september 2009

Bollen en bessen

Wij hebben een hond, nou ja zij heeft ons. En die moet natuurlijk plasjes en poepjes doen. Nu wonen wij vlak aan de rand van het bos, dus daar zijn wij dagelijks te vinden. Als ik alleen wandel met haar neem ik mijn Sammy (digi) mee. Andere dagen probeer ik met mijn nordic stokken een stukje verder te lopen dan de gewone route. En dus zag ik ze gisteren middag weer, op een plekje langs het wandelpad zag ik ze weer schitteren die bolussen. Ik denk dat ik langs dat kleine stukje er wel een stuk of twintig zag.


Ook de bessen in de struiken, zwart met de rode steeltjes. Ik heb geen idee hoe ze heten maar ze hangen in prachtige trossen in de zon.5 opmerkingen:

Mieke zei

Ha Mia,

De boom die je bedoelt is de vlierbes. Kun je lekkere jam en siroop van maken.
Ik heb het Franse quiltblad voor je en de tijdschriftklemmen. Ik kom ze graag volgende week langsbrengen, wanneer schikt het?
Mieke

Mieke zei

Geen quiltblad natuurlijk, maar het borduurblad.

hannie zei

Een apart gezicht die "bolussen!"
Het ligt ook aan de bomen welke soorten paddestoelen er groeien. Hier met de berkenbossen zie je veel vliegenzwammen. Je weet wel, rood met witte stippen, waar die kabouter op zat te wippen! De vlierbessen ga je maar eens plukken! Kun je heerlijke jam van maken .Ook erg gezond!

Dees zei

Inderdaad Mia, dit is een echte, hele echte vlierbes. Heel gezond en lekker rins. Die bolussen zijn prachtig maar kunnen ontploffen. Voorzichtig dus dat je niet met je punten van de stokken zijdelings prikt! :-)

Mary zei

je kan er ook mee verven: http://mariax.web-log.nl/mariax/2008/09/experimentjes.html
misschien kom ik je morgen wel tegen in Alkmaar; gaan julie met de trein?