Translate

woensdag 6 mei 2009

een schat van een stad voor de Uitdaging

Het thema van de groep de Uitdaging was: Een schat van een stad. De deadline van 1 mei heb ik natuurlijk weer niet gehaald.


Mijn schat van een stad is Almere en dan in het bijzonder Almere-Haven. Na omzwervingen door Nederland; rotterdam, hoogvliet, amersfoort en Almere-stad wonen wij sinds een paar jaar in Haven. Als je op de kaart kijkt dan zie je dat het onder de A6 ligt afscheiden van de rest van Almere. Ook zie je dan de "rondweg" waar de diverse kleinere wijken aan liggen.
Haven is bijzonder recratief, er zijn veel bossen en het Gooimeer met veel watersport begrenst het dorp. Vlakbij de dijk wonen kinderen en kleinkinderen, heerlijk bijna op loopafstand.
Door het maken van Flevoland zijn er veel bodemschatten boven gekomen door bv de wrakken die in de "zuiderzee" gezonken zijn. In haven hebben ze b.v. van bomen boven een wrak een omgekeerde boot gemaakt, door de takken door elkaar te vlechten onstaat een groene boot op zijn kop.

Wij wonen aan de voet van de "ruine" het kasteel van Almere, heel jammer dat het niet afgebouwd is, terwijl er al prachtige tuinen waren aangelegd maar nu dus niet zichtbaar meer zijn.
En naar het bos? ach ik steek de straat over en dan ben ik er al, ja haven is mijn schat van een stad.


3 opmerkingen:

hannie zei

Ik had het al op "DeUitdaging"gezegd, maar nu nog eens.fijn dat Almere voor jou een schat van 'n stad is. dat hoort ook eigenlijk zo. Want daar woon je met je lief, de kinderen en kleinkinderen. Erg mooi gedaan!

Anoniem zei

Mia,
Ik heb de quilt zien groeien en hij is MOOI geworden.
Veel gevoelens die ik ook ken, Almere is nu eenmaal voor veel mensen een heerlijke stad om in te wonen.
Mieke

Desiree zei

en in het echt is ie nog mooier!!