Translate

maandag 5 januari 2009

DM II


Ik heb het ook, ik heb DM type II. Ik heb het al enige jaren maar kon het altijd onder controle houden, ondanks mijn gewicht. Maar dat begint te veranderen ik zit nu aan een pil per dag gelukkig nog niet aan de insulinepen. Ook wordt ik er elke dag opgewezen dat ik diabetes heb door de health budy, dat is een kastje die via een telefoonlijn mij elke dag informeert/vraagt hoe ik met DM II om moet gaan. Nee negeren gaat niet meer, toch vind ik die vragen per dag erg nuttig, ik kijk beter op etiketten om er voor te zorgen dat er geen overdaad aan schadelijke stoffen in zitten, die de diabetes kunnen verergeren.
Daarom voor Bas mijn praktijkondersteuner inzake suikerziekte dit dagboekquiltje, zodat hij weet dat ik probeer zo gezond mogelijk te leven.
.
Yes, I have it, I have Diabetes Mellitus type II, I have this for many years but now I have too take medicin, only one pil a day. I cannot eagnore it anymore, a couple of weeks ago I get a computer that ask me questions about DM and give me information about the decease. So every day I no now I get informed of lifestyl, food and foodsupplys that will be good for me.
This little journal is made for Bas, he is my supportnurse, so he nows that I trye too live so healthe as possible.

1 opmerking:

hannie zei

Hoi, Mia.
Toch even (slikken). Als je het te horen krijgt denk ik! Maar als je er goed mee om gaat lukt het prima. En gezien jou positieve instelling zal dat best gaan!