Pagina's

Translate

woensdag 25 juni 2008

Dilema

Maar we hadden een ontwerp voor de tuin gemaakt. Toen wij drie jaar geleden in dit poppenhuisje gingen wonen was het een ravage, volkomen verwilderd, dus plannen maken en tekenen en uit gummen. Toen hadden we dit bedacht. Nee het is het niet geworden, wel de tulpen, rozen en het witte hekje.


This is a design for the front garden, we changed many times the plans, only the tulips, roses and the white fance.

Vredes kleed Almere



Bij ons op de bee kwam een vraag vanuit zonneglossis om mee te werken aan een vredes kleed. Het moesten blokken worden van 25 x 25 cm met als thema de vrede. Een aantal leden van de quiltbee Movie Stars hebben deze blokken gemaakt. Het is de bedoeling dat er een soort van loper wordt gemaakt waar overheen gelopen kan worden tijdens een kerkdienst die het onderwerp vrede gebruiken voor deze dienst.

.

We where asked to make blocks for a peace quilt. Here are some of the blocks they where made by the beegroup Movie Stars from Almere.

zaterdag 21 juni 2008

Dino's voor Menno

Menno wordt vandaag 6 jaar, en zijn liefste wens was een echte dinosaurus. Nou zijn die in de winkel niet verkrijgbaar dus een kwiltje wilde hij dan wel in plaats van een echte.
Tja en vind dan maar eens een patroon van een dino. Na een oproep op een quiltsite kreeg ik een aantal aanwijzingen en patronen.
En dit is dan de dino's voor Menno. Nog even inpakken en dan gaan we taart eten en koffie drinken en .. oh nee eerst even uitpakken.

Label voor Menno
met natuurlijk dank aan mijn lief die tijdens het proces liefdevol voor de koffie en de nodige broodjes heeft gezorgd.



This is the quilt for Menno our oldest grandson, today is his birthday and he will be 6 years. He asked for a real Dinosaurus, but they are not for sale. So I made a quilt for him with fabric dino's.
And I will thanks my love, for given me coffee and sandwiches during the making off this quilt.

Over hexagonnen en Kaffe Fasset





Vrijdagmorgen de Bee van de Movie Stars was weer eens ouderwets gezellig. Kletsen en vooral deze keer werken aan de Hexagonnen. Wij zijn allen op een verschillende manier bezig. De een met kleine hexjes en een ander weer met grotere. De een werkt met zijde, een ander met vlisco stoffen en weer een ander

met blauwe provincale stoffen.




.
In Leeuwarden start in het najaar een bijzondere tentoonstelling, waarvoor Kaffe Fasset een ontwerp voor de kerktoren heeft gemaakt.



Annie heeft de quilt voor deze tentoonstelling al klaar. Alle maal zijn we het er over eens dat de kleuren fris en vooral vrolijk zomers zijn. De toren zal als hij helemaal behangen is met de quilts een fantastische uitstraling krijgen.

zaterdag 14 juni 2008

Supporters, fans of the Dutch football team


Ik kan het natuurlijk niet laten, wat een geweldige supporters zijn er toch in dit kleine landje. Ik zag beelden van de oranje massa in Bern, en ik voelde me toch een beetje trots. Trots omdat wij ook positief kunnen zijn, geen hooligans maar gewoon een leuke en gezellige club van mensen met maar een doel. FEESTEN.
Daarom nog maar een keer de 12e speler. 11 voetballers en dan die geweldige 12e speler de FANS.
.
Great people whe are, all the fans of the dutch footballteam are walking and singing thrue Bern, Switserland. We won, not only the players but also all the dutch football fans.

There for my journal of the 12e player. 11 soccerplayers and the 12 are the fans of our team.

dinsdag 10 juni 2008

Zonneprint



Stralend mooi weer, de zon schijnt en prikt en het is behoorlijk warm hier in Almere. Tijd om het maar weer eens te proberen. Vorige pogingen waren niet zo succesvol dus.... daar gaan we dan. Zondag stof in de verfpotten gezet en maandagmorgen alles uitgespoeld en op de prikborden vastgemaakt. De blauwe met varenbladen, de gele met een bladmotief en rietbladeren en de rode met grassen en een keitje. Lekker bakken in de zon, en na een paar uur maar eens kijken wat het resultaat is geworden.













.

Tja, ze zeggen altijd resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Nou het houd niet over. De oranje is nog het best gelukt.
.

Sunprinting is for my not a succes. I tried and I tried. But the effects are dissapointing. The fabrics can I use, but not as a clear motif.

maandag 2 juni 2008

sandwich

Het is altijd lastig als je een quilt gaat sanwichen en je bent in je uppie. Mijn lijf laat niet toe dat ik op mijn knieen op de grond gaat zitten plakken en rijgen.

.
Dus mijn tafel erbij en dan het midden van de achterkant op het midden van de tafel plakken

.
Dan de vulling er precies op leggen en ook vastplakken aan de tafel. De top erop en ook vastplakken.












.

Als je met het midden gedeelte klaar bent schuif je alles naar links of rechts en doe het zelfde.

It is easy too do when you are alone, in a couple of ours you be ready to hand or machine quilting.

zondag 1 juni 2008

dagboektentoonstelling in Groningen



De foto is een beetje donker, maar toch een beeld van de dagboektentoonstelling op de boerderij van Marijke in Groningen. Er hangen heel veel verschillende en prachtige dagboeken. Ook grotere quilts zijn gepresenteerd.


This is a image of the exebithion in Groningen in the Netherlands. The journals are from different quilters of Holland.