Pagina's

Translate

zondag 27 augustus 2023

Quiltersgilde 40 jaar jong

 Het Gilde bestaat 40 jaar, vlaggetjes wijzen de liefhebbers de weg. Wat is het mooi ingericht. Alle soorten van Quilten is/was te zien. Heel veel eigen ontwerpen en mooie traditionele quilts waren te zien.

Een sprong er voor Jan en mij uit. Aan de wand dicht bij de hoek hing op het eerste gezicht een vrij donkere quilt, toch eens dichtbij bekijken en toen zagen we enorm veel mini loc cabins, jeminee wat een werk, en dan lezen wij het kaartje.

Later op weg naar huis hadden wij het erover in de auto, wat een werk en wat een geduld op het kaartje stond dat Mam tijdens haar bee dagen altijd deze mini's maakte. Mam is overleden en haar dochter Erika Sterk heeft de quilt voor haar moeder afgemaakt. het resultaat is bijzonder de liefde van mam voor stof heeft haar dochter overgenomen. Loc cabin Love Mam.


Maar er was nog veel meer moois te zien, mijn aandacht ging vooral uit naar eigen ontwerpen en daar waren kunststukjes bij. Wat mij ook opviel waren de vlisco stoffen die gebruikt zijn in verschillende quilts. Als dank voor het stemmen nog een leuk patroontje van het gilde voor het maken van een etuitje voor naalden en een rolletje, oh ja bij de ingang kregen wij ook een rolletje, Jan een blauwe en ik een roze.

Wij hebben weer een heerlijke dag gehad, 

2 opmerkingen:

miekequilt zei

Deze quilt vond ik ook bijzonder. Er hing weer veel moois hè. Leuk om zoveel moois te zien.

Hannie de Beer zei

Een bijzonder werk! Heel jammer dat ik er niet heen kon!