Pagina's

Translate

zaterdag 27 augustus 2022

Wat eem Zomer

 

Wat een zomer

Voor heel veel mensen was het een vervelende zomer te warm om binnen te zitten en buiten viel het ook niet mee. Ondanks water, water en nog eens water drinken, parasols en zonneschermen was het soms heel lastig, en het werken aan een winterproject gaf ook geen koelte.

Hitte golf zeggen ze op de buis, nou dat voelde iedereen ook wel. Op het heetste van de dag zit ik binnen te breien aan een wintervest!

Volgens mijn lief ben ik niet wijs, en daar heeft hij gelijk in.

Heerlijk met de airco aan een leuk filmpje op de buis zo kom ik de zomergolf wel door.

Ondertussen hadden wij bij Art-Almere toch leuke dagen met inspirerende creatieve bedenksels. In juli zijn we kralen gaan maken, van stof en vilt en papier, geweldig leuk om te doen maar ik vermoed dat er weinig juwelen van gemaakt zullen worden, wel een leuk iets om met kinderen of kleinkinderen te doen, je hebt rietjes nodig, lapjes lijm en een oude schaar om ze op maat te knippen.

 Al tijden denken wij bij Art-Almere over het maken van een boek, tja welke vorm of maat? Ik ben zelf een volger van de Artbooksisters, en dat vertelde ik aan de Arters. Maar hoe of wat, dat wisten wij niet, totdat Hilly met een boek kwam. Het boek is van Hedi Kyle The Art of Fold.

Prachtige beschrijvingen van hoe je van een simpel stukje papier bijzondere boekvormen kan maken. En zo gezegd zo gedaan. We gingen proberen om een Flatbook te maken.

Rekenen, tekenen, snijden, puffen en vouwen

Na veel inspanning komen er toch hele mooie exemplaren tevoorschijn, ook domme fouten (grinnik)

 en ik?  Mieke

Het is een verslaving aan het worden, dus als het met papier kan dan kan het ook met stof. Ik heb een poging gedaan, maar die is wel/niet toonbaar. Wordt vervolgt.

de buitenkant is niet moeilijk kartonnetje op maat, restje vulling en een oud lapje, maar nu de binnenkant nog, dat wordt nog even puzzelen. En dan moet je natuurlijk goed meten!

Bij een bezoekje aan een warenhuis zag ik Frida stof liggen, het levensverhaal van deze Kunstenaar maakte op mij na een documentaire veel indruk, wat een drang heeft zij gehad om die schilderijen te maken.  Terwijl ik hierover schrijf hoor ik Jeroen Krabbe op radio1 hij heeft een documentaire over haar leven en werken gemaakt die op 30 augustus om 20.30 uur bij AVRO Tros op Ned. 2 wordt uitgezonden, net als zijn vorige docu’s over schilders ben ik nu helemaal nieuwsgierig geworden, hoe heeft hij haar gezien.

En natuurlijk heb ik die stof gekocht, ze is een beetje simpel maar de kleuren geven het Mexicaanse gevoel een beetje weer.Op internet kwam ik een cartoon tegen die ik voor de Stoffige Dagboeken heb gemaakt, de bloem met inktense en de rand van restjes wol van een kleed wat ik heb gemaakt en met oplosbaar vlies een handige lap gemaakt.Lieve mensen, het is weer een zomer die we niet snel vergeten.

Mia

3 opmerkingen:

Bianca zei

Wat leuk dat jullie boekjes maken!
Ze zijn prachtig!!!
Veel plezier met het volgende boekje!

Hannie de Beer zei

Ook wij blijven vel binnen, en vervelen ons niet! Leuk dat je met de groep boekjes maakt , inderdaad een verslaving! En brei gezellig verder aan je vest!

miekequilt zei

Het was een leuke bijeenkomst. En dat papier…..je kunt er zo maar aan verslaafd raken hè. Ik herken het.