Pagina's

Translate

donderdag 2 juni 2022

Stukje voor het Gilde Blog

 

Mijn gestuntel

Anders kan ik het niet noemen. Al langere tijd volg ik diverse blogs; er zijn er die ik toch wel wekelijks volg of anders als ik zie dat er iets gepost is via mijn eigen blog.

Een van die bijzondere blogs die ik volg zijn de ‘Artbooksisters’. Er zijn 7 sisters die zich hebben verzameld en zij maken een paar keer per jaar een bijzonder boek of boekje. Je kan het eigenlijk niet zo gek opnoemen of er is weer een bijzonder “boek” op het blog bijgezet. Bijzonder zijn de verschillende technieken en de inspiraties die deze sisters laten zien en hun uitwerking van het thema wat zij hanteren.

Dus liep ik al een eeuwigheid met het idee om dit ook eens te proberen. Stuntel die ik ben, ging ik op zoek naar wat mijn thema zou moeten worden. Na-apen wilde ik liever niet maar ben toch gaan googelen op internet en kwam verschillende sites tegen waar wel iets te zien was. Meestal waren het papieren boekjes die in harmonica stijl werden gemaakt. Dat wilde ik dus niet.

Ik had een aantal blokjes liggen van een proef naar aanleiding van het werk van Herma de Ruiter en bedacht dat daar wel een andere A-kant aan kon komen. Lukte vrij aardig en toen ik ze met een zig/zag wilde dubbelen wilde mijn Elnaatje niet mee werken. Ze sloeg steken over omdat het te dik was.

Helaas

 De 2e poging lukte redelijk, geen schoonheidsprijs maar het principe beviel me wel. Ik had nog enkele hexagonnen liggen en die gebruikt als voorkant.

Redelijk 

En toen mijn derde poging; wat zou mijn thema toch kunnen zijn? Ach ja. natuurlijk wat mij dagelijks bezighoudt: mijn lief, mijn huis, mijn honden en de tuin.

Kant 1 was commerciële stof met diverse grote bloemen met als middelpunt de harten van die bloemen. Op kant 2, met oplosvlies, mijn lief en ik van de draadjes, ons 55+ huis zonder punt dak, en natuurlijk Bella in restdraadjes en voor Bessie Turf haar grote poten.

Het is geen kunstwerk, absoluut niet, maar wel een stap in de richting voor het maken van Leporello. 
Hierdoor heb ik veel bewondering voor het werk van de Artbooksisters gekregen. 


 


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ik vind het geen gestuntel hoor. Leuke kleurige boekjes zijn het geworden! Je kunt net als ik gedaan heb nog een online workshop volgen bij Joke Hardenbol?

Bianca zei

Mooi Mia.
Het hoeft niet perfect te zijn, met kleine oneffenheden is het veel interessanter!
Heb plezier met maken!!!