Pagina's

Translate

vrijdag 20 september 2019

Art Almere


De afgelopen maanden zijn wij van Art Almere druk geweest met allerlei verschillende thema's.


De verandering, hier zijn we van uit gegaan.


Dit is dan de verandering de opdracht was neem een detail uit een zelf geverfde lap en bewerk die met borduur of ander garen. Deze had ik al eerder gepost maar vind het nog steeds een leuk idee om met je zelf geverfde lappen iets te doen.Ook het vlechten heeft zijn sporen nagelaten, er is telkens weer een nieuwe variant bedacht, Als je werkt op basis van een A4 kan je er drie dingen uit halen, visitekaartje - boekenlegger - kaart

Dit is naar aanleiding van het weefwerk op een andere wijze. Ook hier komt strijk en snijwerk aan te pas. 2 lapjes stof of papier 16 x 16 cm - 2 even grote lapjes plakvlieseline - strijken - snijden 1 cm en dan om en om op een groter lapjes plakvlieseline en  dan krijg je uiteindelijk een lap van 16 x 32 cm.
Maar je kunt natuurlijk ook groter werken, je houdt in ieder geval ruimte over om er 2 kaarten van te maken.


En dit is het laatste thema,  de geborduurde sandwich. De werkwijze is plak - vul - vouw - strijk - en ga met de heat gun of soldeerbout aan de gang. Deze resultaten zie je ergens in oktober als er kaarten van gemaakt zijn.

De Art Almere dagen zijn telkens weer een nieuwe blik op wat er met stof en zo te doen is. Inspiratie genoeg op deze manier.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Erg leuk om zo met een groepje technieken te proberen. Heel gevarieerd werk van de dames! Fijn om te zien...

Bianca zei

Jullie hebben samen al veel gedaan.
Inderdaad is het leuk om te zien, hoe iedereen zijn eigen draai aan geeft!