Pagina's

Translate

dinsdag 19 februari 2019

Art in Beeld


Vanmorgen was het zover, na de eerste kennismaking in januari jl. aan het werk. 
Niet direct maar eerst koffie en de laatste projecten bespreken waar wij mee bezig zijn geweest. 
De grootste inspiratie kwam van Pieternel die een bijzonder borduurwerk af moest maken en vertelde over het verven met takjes en meedacht met de anderen.
Vanmorgen waren zij bij mij thuis met als doel stempelen met acryl verf. Wat kan je en wat wil je met de diverse kleuren en wat voor stempel wil je gebruiken, de voorwerpen variëren van gekochte stempels en stoelpootonderzetters op een plankje tot verknipte matjes van I.K. en anderen. Werken met discharge maakten dat ze nieuwsgierig zijn naar de uitkomst, ook het werken met een andere kleur verwijderaar is uitgeprobeerd. Resultaten zien ze morgen vanzelf verschijnen.


Pieternel - Mieke - Hilly - Marianne - en ik achter de lens


De truck die ik geleerd heb om geen vlekken door te veel verf te gebruiken werkte perfect. De fijne sponsjes zorgen ervoor om niet in de groeven verf achter te laten.


Bijzonder het borduurwerk van Pieternel, deze vorm is iets voor de toekomst om door ons gedaan te kunnen worden.

We hebben besloten dat wij in toerbeurt gasthuis zullen zijn, de volgende keer krijgt Mieke de kans om ons iets te leren wat haar bezig houdt. En een van de andere leuke dingen is dat de lapjes die vandaag bestempeld zijn, daar wordt een kaart van gemaakt en die krijg ik naar aanleiding van de ontzettende leuke en gezellige morgen die eigenlijk een dagje werd.

2 opmerkingen:

miekequilt zei

Het was een leuke en inspirerende dag.

Hannie de Beer zei

Een inspirerende dag, leuk om zo allerlei technieken uit te proberen, en toe te passen!